EvenimentUltima oră

O NOUĂ TAXĂ auto!

Ministrul Mediului a vorbit despre o posibilă nouă taxă auto pentru poluare. El a explicat că în acest an se vor purta consultări pentru a putea alege o nouă variantă de taxare.

Tanczos Barna a vorbit pentru prima oară despre taxa auto care ar putea fi introdusă cu scopul de a reduce poluarea.

„Dacă astăzi eu v-aş spune că introduc o anumită taxă, aş face greşeala pe care au făcut-o ceilalţi miniştri, care au introdus o taxă, s-a pierdut la Curtea Europeană de Justiţie şi s-au dat banii înapoi. Dacă va exista o taxă pe mediu, naţională sau locală, trebuie să fie sigură din punct de vedere juridic şi să aibă efecte suficiente”, a spus Tanczos Barna.

„Dacă va exista o nouă taxă, va fi implementată în felul următor: va fi discutată cu Comisia Europeană şi vom strânge toate know-how-urile (informaţiile) şi toate exemplele pozitive din Uniunea Europeană, astfel încât să nu mai ajungem în situaţia de a avea o taxă ilegală”, a declarat Tanczos Barna.

”În Europa există trei ţări care nu au nicio intervenţie pe această problemă, restul de 24 au fel de fel de sisteme în implementare. România trebuie să decidă dacă vrea să facă parte din grupul ţărilor care nu au nicio taxă, sau din grupul de 24 unde se încearcă prin diverse să taxeze poluarea”, a adăugat Tanczos Barna.

„În acest an vom avea consultare publică, discuţii cu Comisia Europeană pentru legislaţie şi prezentarea unor variante Guvernului”, a mai transmis Tanczos Barna.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button