Ultima oră

O nouă taxă pentru HoReCa a intrat în vigoare de astăzi

O nouă taxă întră în vigoare astăzi, 1 martie. Foarte mulți angajatori din domeniul HoReCa sunt vizați.

Potrivit noului regulament de taxare, utilizatorii din spațiile amenajate pentru cafenele, restaurante hoteliere, cazinouri, hoteluri sau altor spații de cazare în care sunt utilizate opere cinematografice sau alte producții audiovizuale trebuie să scoată bani în plus de la 1 martie 2023, conform unui act apărut recent.

Plățile pe care companiile din HORECA sunt obligate să le facă privind o nouă taxă vor fi efectuate în cadrul contractelor de licență neexclusivă, tarife ușor majorate începând de la 1 martie, potrivit unui act normativ publicat de curând în Monitorul Oficial.

Astfel, potrivit deciziei Oficiului Român pentru Drepturile de Autor (ORDA) nr. 36/2023, care va intra în vigoare de la 1 martie 2023, se stabilește majorarea remunerațiilor cuvenite autorilor de opere cinematografice sau alte opere audiovizuale și datorate de cei care dețin unități de alimentație publică și turism, potrivit Mediaflux.ro.

Practic, pentru cei care au restaurante în hoteluri sau cafenele în orașe sau stațiuni turistice, tarifele sunt următoarele:

• 35 de lei (sau 30 de lei plată anticipată) în cazul spațiilor comerciale cu o suprafață de până la 100 de metri pătrați;
• 47 de lei (sau 40 de lei plată anticipată) în cazul spațiilor cu suprafața cuprinsă între 101 mp și 200 mp;
• 58 de lei (sau 50 de lei plată anticipată) în cazul spațiilor cu suprafața cuprinsă între 201 mp și 500 mp;
• 70 de lei (sau 60 de lei plată anticipată) în cazul spațiilor cu suprafața de peste 500 mp.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *