Ultima oră

O parte a românilor vor primi mai mulți bani la salariu

Sute de mii de angajați vor primi mai mulți bani la salariu, începând cu luna octombrie.

Salariul minim în construcții și agricultură va fi majorat prin OUG, nu prin proiectul pentru care premierul Ciolacu își va asuma răspunderea în Parlament, precizează purtătorul de cuvânt al Executivului, Mihai Constantin.

„S-a decis că reglementarea salariului minim în construcții și în agricultură se va face prin ordonanță de urgență separată, tocmai pentru a ne asigura că aceste salarii vor crește cât mai repede cu putință”, spune Mihai Constantin.

El adaugă că salariul minim pe economie va crește cu 10% printr-o reglementare prevăzută într-o hotărâre de guvern, „care va fi adoptată, de asemenea, cât mai rapid”.

Citește și: Economiştii BNR spun că ar putea veni tăieri de dobânzi ale băncii, după cifrele de la inflaţie

”Salariul minim brut garantat în plată va crește la 3.300 de lei de la 1 octombrie, s-a stabilit în cadrul Consiliului Național Tripartit (CNT), din care fac parte reprezentanți ai Guvernului și ai confederațiilor sindicale și patronale.

De asemenea, în domeniul construcții, salariul minim brut va fi de 4.500 de lei”, a anunțat Cristian Vasilcoiu, Secretar de Stat la Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale, pe o rețea socială.

   

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *