Ultima oră

O tânără de 29 ani și-a lovit și sugrumat bunica. A sunat apoi la 112, mințindu-i pe polițiști

O tânără de 29 ani, din județul Olt, și-a bătut crunt bunica, iar în cele din urmă a strâns-o de gât. Ulterior a sunat la 112 și i-a mințit pe polițiști că ar fi găsit-o căzută în curte, în stare gravă. Femeia a ajuns după gratii după aproape două săptămâni.

Cazul șocant s-a petrcut în satul Oltișoru, din comuna Găneasa, județul Olt, în ultiam zi a lunii mai. O femeie în vârstă de 86 ani a fost bătută crunt și sugrumată chiar de nepoata ei, o tânără ân vârstă de 29 ani, fiica fiicei sale. După ce i-a aplicat multiple lovituri, tot nepoata a sunat la 112 și a anunțat că ar fi găsit-o pe bunica sa în curte, în stare gravă.

În cursul zilei de 31.05.2024, lucrătorii de poliţie din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, sub coordonarea unui procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, au efectuat cercetarea la faţa locului şi activităţi investigative, urmare unui apel SNUAU 112 către IPJ-Olt, cu privire la faptul că, în data de 30.05.2024, în jurul orelor 16,30, victima A. E., în vârstă de 86 de ani, a fost găsită de către membri familiei căzută în curte lângă o anexă, în stare de inconştienţă.

La faţa locului a fost solicitată o ambulanţă, care a transportat-o la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, iar la ora 18,40 a fost constatat decesul”, se menționează în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.

„Moartea victimei a fost violentă”
Anchetatorii au constatat că victima prezenta mai multe leziuni la nivelul capului şi corpului, ulterior medicii legiști stabilind că „moartea victimei A. E. a fost violentă” și că „între leziunile traumatice şi deces există legătură de cauzalitate directă şi necondiţionată”.

Anchetatorii au ajuns în cele din urmă la adevăratul făptaș, stabilind că nnepoata bătrânei este cea care i-ar fi aplicat multiple lovituri, se pare, în în urma unui conflict spontan. Tânăra nu și-a recunoscut fapta.

„În urma investigaţiilor efectuate a fost identificată autoarea infracţiunii sesizate, respectiv o tânără de 29 ani (nepoata victimei) şi s-a stabilit că, la data de 30.05.2024, în intervalul orar 14,45-16,20, cel mai probabil pe fondul unui conflict spontan, inculpata P. E.-M. a agresat-o pe victima A. E. (bunica sa pe linie maternă), în vârstă de 86 de ani, aplicându-i mai multe lovituri în zona capului cu corpuri dure dintre care unul alungit, victima lovindu-se de corpuri dure, urmare acestei agresiuni, după care, probabil a lovit-o cu pumnii şi picioarele în zona toracelui, având în vedere comprimarea toracelui între planuri dure şi, în final, a procedat la comprimarea regiunii cervicale cu mâna, cu consecinţa unei fracturi duble de os hioid (sugrumare), conform fişei de constatări preliminare întocmită de către medicul legist din cadrul SJML Olt”, au mai transmis anchetatorii.

Femeia acuzată de fapta cumplită nu a recunoscut săvârşirea infracţiunii, ci le-a spus polițiștilor că „fiind bătrână şi bolnavă, s-a împiedicat, a căzut şi s-a lovit în zona capului”.

Nepoata bătrânei, care nu locuia împreună cu aceasta, însă o vizita destul de des, a fost reținută în cursul zilei de marți, 11 iunie 2024, iar astăzi va fi condusă în fața judecătorului cu propunere de arestare preventivă.

„Precizăm că punerea sub învinuire a unei persoane suspecte sau punerea în mişcare a acţiunii penale pentru o persoană inculpată reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot în nicio situaţie să înfrângă principiului prezumţiei de nevinovăţie”, mai menționează reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *