Știri externe

O țară recurge la limitarea accesului cetățenilor! Rezervările aeriene AMÂNATE 3 săptămâni!

Autoritatile din Noua Zeelanda au declarat, marti, ca timp de trei saptamani compania Air New Zealand nu va mai accepta noi rezervari. Masura de limitare a numarului de cetateni care se intorc acasa vine ca urmare a capacitatii reduse a centrelor de carantina.
Intrucat pandemia de coronavirus nu da semne ca s-ar domoli semnificativ in numeroase zone de pe Glob, mii de neozeelandezi aleg sa revina acasa, unde boala a fost mai bine tinuta sub control, iar viata decurge in conditii apropiate de normalitate.
„Rezervarile pentru zborurile Air New Zealand vor fi gestionate astfel incat Guvernul sa poata asigura conditiile necesare de izolare si carantinare a pasagerilor”, a declarat ministrul Megan Woods, intr-un comunicat. Guvernul poarta discutii similare si cu alte companii aeriene, arata Reuters .
Granitele din Noua Zeelanda sunt inca inchise pentru straini, iar cetatenii si rezidentii permanenti trebuie sa stea in carantina obligatorie 14 zile la intrarea in tara.
In prezent, aproape 6.000 de persoane se afla in 28 de centre administrate de oficialii neozeelandezi. In timp ce se lucreaza la amenajarea unor noi spatii de izolare si carantina, sosirile sunt atent monitorizate pentru a putea face fata fluxului de oameni.
Noua Zeelanda are 22 de cazuri active de COVID-19, iar toti pacientii bolnavi de coronavirus sunt persoane intoarse recent din strainatate. De la inceputul pandemiei, tara a inregistrat 1.536 de infectari si 22 de decese.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button