Dezvăluiri

O termocentrală nu a mai primit cărbune de o lună

Sucursala Electrocentrale de la Ișalnița nu a mai primit cărbune de peste o lună de zile. De la ultima repornire, respectiv din data de 24 martie, nicio tonă de lignit nu a mai fost livrată de la carierele miniere din județul Gorj către depozitele Termocentralei de la Ișalnița.

Aici mai sunt sub 300 de salariați, care vin la serviciu pentru diferite tipuri de activități, însă nu pentru producerea de curent electric, activitatea de bază a termocentralei.

„Din păcate, suntem fără activitate de o lună de zile la Termocentrala de la Ișalnița. În perioadele similar din anii trecuți, aveam o producție însemnată de energie la Ișalnița și livram în Sistemul Energetic Național. A pornit un cazan pe 24 martie timp de 15 minute, dar ca să fie trecut într-un registru. În momentul de față am rămas cu 295 de salariați. Nu mai este niciun angajat de la prestatorul de servicii Minprest Rovinari, care erau încadrați să desfășoare activități la Sucursala de la Ișalnița. S-ar putea să repornim în luna iunie, dar nu este nimic sigur. Cărbune nu mai vine la depozit. Posibil să repornit luna viitoare pentru golirea buncărelor și a depozitului unde mai sunt 50.000 de tone de lignit. Această cantitate ar asigura funcționarea pentru 10 – 15 zile. În rest, în perioada în care nu se produce energie electrică la Ișalnița, personalul este angrenat în activități de pregătire în caz de repornire, revizie. Facem probe cu instalațiile, executăm activități conexe pentru ca echipamentele să fie pregătite, dacă vor fi folosite. Este un semnal destul de prost acela că de când s-a oprit grupul la termocentrală nu a mai venit măcar o tonă de cărbune!”, conform lui Nicușor Văduva, sindicalist în cadrul Sucursalei Electrocentrale de la Ișalnița, din județul Dolj.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *