Stil de viață

Obiceiuri sănătoase care îți vor schimba viața

Suntem suma tuturor lucrurilor pe care le facem în mod repetitiv, prin urmare suntem un cumul de obiceiuri. Obiceiurile pe care le adoptăm de-a lungul vieţii sunt şi bune, dar şi mai puţin bune. Iar în ziua de astăzi trebuie să recunoaştem că tentaţiile sunt mult mai mari decât în trecut.

Renunţarea la fumat
A te lăsa de fumat este poate cea mai bună decizie pe care o poţi lua pentru sănătatea ta. Poţi renunţa prin metoda “dead turkey”, cum spun americanii, adică brusc, te poţi lăsa treptat, prin aceste metode, printre care vaparea sau vizita la un specialist. Te vor ajuta să renunţi la un obicei ce nu îţi face bine pe termen lung, nici ţie, nici celor din jur.

Creează-ţi un program de mişcare fizică
Dacă integrezi în programul tău săptămânal câteva şedinţe de exerciţii fizice la sală sau în aer liber, atunci acesta este primul pas spre un stil de viaţă sănătos. Poate nu vei reuşi din prima să alergi sau să faci exerciţii în fiecare zi, însă vei ajunge să faci antrenament în fiecare zi. Activitatea fizică nu numai că te ajută să ai un somn mai bun, dar şi elimină stresul, iar nivelul de endorfine creşte.

Bea mai multă apă!
Hidratarea este cuvântul cheie pentru o bună funcţionare a organismului tău. Consumul de apă contribuie la relansarea sistemului imunitar şi vine cu efecte benefice asupra întregii sănătăţi. Fă-ţi obiceiul de a bea în fiecare dimineaţă un pahar mare de apă pe stomacul gol. Te va trezi şi îţi va pune în funcţiune organismul. De asemenea, pe parcursul zilei încearcă să te hidratezi constant, poţi chiar să adaugi câteva picături de lămâie în recipientul cu apă.

Păstrează-ţi spaţiul personal mereu curat
Obiceiul de a avea mereu ordine în jurul tău, la birou sau acasă, te ajută să-ţi păstrezi mintea clară şi organizată. Fă în aşa fel încât să ai spaţiul de lucru sau locul unde locuieşti curat şi ordonat. Având mereu ordine în jurul tău economiseşti timp şi nu mai trebuie să consumi energie pentru a căuta lucrurile de care ai nevoie.

Fă-ţi un program de meditaţie
În ultimii ani, tot mai mult auzim de efectele extraordinare ale practicării meditaţiei. Ea contribuie la eliminarea stresului şi a anxietăţii, dezvoltă creierul şi calmează mentalul. Ai nevoie de toate acestea pentru a face faţă provocărilor cotidiene. Aşadar, 10 – 20 minute de meditaţie pe zi cu muzică sau în tăcere sunt premisele unui obicei ce îţi va aduce numai lucruri bune.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *