Ultima oră

Oficial: Parchetul confirmă reținerea lui Florin Cârciumaru!

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, Cristina Ciobanu, a confirmat, luni seara, că fostul senator Florin Cârciumaru a fost reținut, pentru 24 de ore, sub acuzația de mărturie mincinoasă.

”Pot să vă confirm că a fost reținut, pentru 24 de ore, preventiv, de procuror, pentru mărturie mincinoasă, în dosarul în care se fac cercetări cu privire la spălarea cu jet de apă a operelor brâncușiene. E vorba de dosarul acela foarte vechi, din 2012. Are calitatea de suspect, pentru mărturie mincinoasă”, a declarat Cristina Ciobanu pentru Digi24.

Știrea inițială:

Procurorul Lavinia Ilie din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj l-a reținut, luni, pentru 24 de ore, pe fostul lider al PSD Gorj, Florin Cârciumaru, sub acuzația de mărturie mincinoasă.

Potrivit unor surse, reținerea fostului senator Cârciumaru a fost dispusă direct de către procuror, în dosarul spălării cu jet a Porții Sărutului , în urmă cu 9 ani, după ce polițiștii care efectuau cercetări în acest dosar au refuzat să adopte o asemenea măsură, din cauză că nu erau întrunite elementele constitutive ale infracțiunii. Trebuie spus că dosarul, care vizează fapte consumate în 2013, a fost clasat de patru procurori până în prezent, iar unele dintre fapte sunt deja prescrise.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *