Ultima oră

OMS recomandă ferm ca două tratamente împotriva COVID-19 să nu mai fie folosite

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) „recomandă puternic” să nu se mai folosească două tratamente cu anticorpi de sintză împotriva COVID-19. Aceștia au transmis că Xevudy şi Ronapreve nu sunt eficiente împotriva varantelor noului coronavirus aflate în circulaţie în prezent, relatează AFP.

Experţi OMS „recomandă puternic” să nu se mai folosească Xevudy, care are la bază molecula sotrovimab şi Ronapreve, care are la bază o combinaţie casirivimab-imdevimab, în ultima versiune a ghidului lor al tratamentelor anti-covid, publicat în noaptea de joi spre vineri, în British Medical Journal (BMJ). Xevudy, dezvoltat de către laboratoarele farmaceutice GSK şi Vir, şi Ronapreve, dezvoltat de către Regeneron, sunt tratamente cu anticorpi de sinteză împotriva COVID-19 .

OMS recomanda până folosirea cu prudență a acestor tratamente
OMS recomanda până folosirea cu prudență a acestor tratamente în cazul unor pacienţi cu o formă uşoară de Covid-19, dar care riscau o evoluţie către o formă gravă a bolii, din cauza vârstei, greutăţii sau altor factori.

Apariţia variantei omicron a SARS-CoV-2, la sfârşitul lui 2021, a pus în dicuţie intereseul acestor tratamente, iar experţi OMS – pe baza mai multor studii in vitro – estimează că ele probabil că sunt ineficiente împotriva variantelor aflate în circulaţie în prezent.

Experţii OMS au actualizat, în paralel, recomandări cu privire la alte tratamente , inclusiv privind remdesivir, al laboratorului farmaceutic Gilead.

Experţii OMS sfătuiesc ca remdesivir să fie folosit în cazuri critice
Acest tratament, pe care OMS îl recomanda până acum doar în cazul unei forme uşoare de covid-19, poate, în baza unor noi studii, să fie avut în vedere în anumite forme grave de covid-19, potrivit experţilor OMS.

Însă, în cazurile cele mai grave, denumite „critice”, studiile nu arată niciun beneficiu al remdesivir.

Experţii OMS sfătuiesc, astfel, ca remdesivir să fie folosit în cazuri critice.

Inclusiv în cazurile în care poate fi folosit, acest tratament are doar un interes „moderat”, cu un grad de certitudine care este doar ”moderat”, avertizează experţii OMS.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
https://api.clevernt.com/a9087cb8-cfba-11ec-a592-cabfa2a5a2de/