Eveniment

Omul de afaceri din Prigoria acuzat de înșelăciune a venit să execute lucrarea, după ce cazul a fost prezentat de Gorj Online!

Omul de afaceri din comuna Prigoria acuzat de înșelăciune de un cetățean din Târgu Jiu, care i-a dat un avans de 1.500 de euro pentru realizarea unui gard, însă nu a mai venit să-l monteze, a executat lucrarea, după apariția în Gorj Online a unui articol despre acest caz.

„A venit împreună cu tatăl său și a realizat lucrarea, care trebuia făcută din luna ianuarie. Mulțumesc publicației Gorj Online pentru că a prezentat situația în care mă aflam. O să merg la poliție să îmi retrag plângerea, pentru că nu își mai are obiectul“, a precizat Vasile Drăgan, cetățeanul din Târgu Jiu care reclamase că fusese păgubit.

Lucrarea a fost executată marți, 14 mai, dar a mai rămas ca Petrișor Duțu să mai facă și miercuri o serie de retușuri. Acesta deține o firmă în comuna Prigoria și execută diferite lucrări din fier forjat.

În urmă cu doi ani, polițiștii au efectuat percheziții pentru evaziune fiscală la firma acestuia. „Au fost niște sesizări care nu au fost adevărate și cercetările respective s-au închis. S-au făcut cercetări in rem“, a spus omul de afaceri din Prigoria. Acesta a susținut că a întârziat să execute lucrarea pentru că beneficiarul nu ar fi venit la atelier să își dea acceptul pentru lacrele realizate.

Inițial, Vasile Drăgan a depus la poliție o plângere penală împotriva omului de afaceri Petrișor Duțu, pentru că i-ar fi plătit un avans de 1.500 de euro pentru executarea unei lucrări, iar acesta nu și-a respectat înțelegerea și nu a returnat banii. „La data de 23 noiembrie 2023, numitul s-a deplasat la domiciliul meu pentru efectuarea de măsurători pentru executarea lucrării: gard, patru lacre, un set de porți și balcon. Lucrarea a fost negociată la suma de 10.500 de lei – execuție finală. Acesta a pretins un avans de 1.500 de euro pe care eu i l-am oferit în prezența soție și a unei cunoștințe, R. V., și domnul Duțu Petrișor mi-a promis că îmi face lucrarea înainte sau cel mai târziu după sărbătorile de iarnă“, se precizează în plângerea depusă la poliție de Vasile Drăgan.

Nici până în prezent, omul de afaceri nu a mai venit să execute lucrarea. Acesta a invocat diferite motive și a amânat în mod repetat executarea lucrării. „Am tot încercat să iau legătura cu el prin diferite metode (apeluri telefonice, whatsapp, Facebook) și cu multe rugăminți. M-a tărăgănat până în momentul de față că îmi execută lucrarea. Am stabilit în nenumărate ori montajul, dar nu a venit și nu răspunde la apeluri“, a mai arătat Vasile Drăgan în plângerea depusă la poliție.

Petrișor Duțu a susținut că s-a ajuns în această situație tocmai din cauza beneficiarului: „Lucrarea dânsului este în atelier. A fost o plângere depusă la poliție. Eu nu pot să aduc la montaj până când nu vine la atelier să vadă lucrarea. L-am rugat să vină la atelier cinci minute să vadă lucrarea, ca să nu venim cu ea la montaj și să spună că nu-i place ceva. Este gata lucrarea, dar nu înțeleg de ce nu vrea să vină cinci minute la atelier și vrea neapărat să merg cu ea și, apoi, dacă nu-i place, să mă întorc înapoi, așa cum am mai pățit în alte situații. Vrea să îmi facă rău și nu înțeleg de ce. Din noiembrie este, dar a tot refuzat să vină. Am conversațiile în telefon și i le-am arătat și polițistului“. Acesta spune că l-a contactat pe cel care a depus plângere împotriva sa și că acesta ar fi acceptat montajul gardului.

Firma lui Duțu a accesat o finanțare de peste 80.000 de euro din fondurile europene, printr-un GAL pentru o hală de producție. „Când am realizat hala de producție, am fost susținuți de oamenii de afaceri care au înțeles că, în cazul unui proiect cu fonduri europene, întâi faci investiția, apoi ți se rambursează fondurile. Și noi participăm la licitații pentru prestări servicii în cadrul unor proiecte finanțate cu fonduri europene și practic garantăm beneficiarilor că nu se vor confrunta cu creșteri de prețuri, care să le pună în pericol proiectul”, a povestit Petrișor Duțu pentru Rețeaua Națională de Dezvoltare Rurală.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *