OMV Petrom susține intervenția Crucii Roșii Române în pandemia COVID-19 cu o donație de 1 milion de euro. Fondurile vor fi folosite pentru achiziția de echipamente de testare pentru diagnosticare rapidă COVID19.
„În perioade dificile, cum este cea prin care trecem acum, solidaritatea și responsabilitatea sunt cruciale.
Când distanța socială devine o măsură preventivă, trebuie să rămânem împreună prin alte mijloace. Iar solidaritatea este unul dintre ele”, a spus Christina Verchere, director general executiv și președinte al Directoratului OMV Petrom.
Societatea Națională de Cruce Roșie din România, organizația umanitară cu expertiză în prevenirea și combaterea îmbolnăvirilor și intervenția în situație de dezastre, este în colaborare permanentă cu autoritățile centrale și locale și oferă sprijin logistic, uman și material pentru a consolida răspunsul țării noastre la amenințarea cu noul coronavirus (COVID-19).
“Donația OMV Petrom reprezintă o contribuție substanțială pentru sistemul național de sănătate ceea ce va face posibilă creșterea accesului persoanelor posibil infectate cu coronavirus la o testare rapidă. Mulțumim conducerii OMV Petrom pentru implicare și pentru dovada de responsabilitate socială în aceste vremuri dificile pentru țara noastră”, a declarat Ioan Silviu Lefter, director general al Crucii Roșii Române.
Mandatul Crucii Roșii Române, în pandemia CODIV19, este de a asistă persoanele fără aparținători, aflate în autoizolare sau izolare, cu produse alimentare de bază și pachete igienice, conform normelor și standardelor organizatiei în situații de urgență.
Un pachet cu alimente de bază cântărește 12 kg, are valoarea de 90 de lei și asigură necesarul de hrană pentru o familie formată din 3 persoane, pe o perioadă de 2 săptămâni.
Pachetul cu produse de igienă are valoarea de 60 de lei și conține atât produse de igienă personală cât și produse pentru igienizarea locuințelor.
Pentru persoanele aflate în spații de carantină, Crucea Roșie Română pune la dispoziția personalului calificat al autorităților locale, în limita stocurilor disponibile, materiale de primă necesitate dislocate din depozitele pentru situații de urgență ale organizației: apă, lenjerii, produse de igienă, produse de curățenie, materiale de informare etc.
Crucea Roșie Română îndeamnă populația să respecte sfaturile medicale ale autorităților competente și face apel la calm și rațiune. Panica generează daune mai grave decât posibilitatea reală de contaminare a virusului, declanșând comportamente care se pot dovedi contraproductive celor din jurul nostru. Recomandăm populației să evite mijloacele de transport în comun aglomerate și, dacă e posibil, să lucreze de acasă.
sursa: europafm.ro