Dezvăluiri

Orașul păcatelor! „Cazinourile” și casele de pariuri au invadat Tg-Jiul!

În ultima vreme, sălile cu jocuri de noroc și casele de pariuri au invadat municipiul Tg-Jiu. Asta e constatarea cetățenilor din unele zone ale orașului care spun că niciodată n-au fost atât de multe cazinouri, semn că târgujienii cred în “șansa” de a-și câștiga un trai mai bun doar la pariuri și “păcănelele” și au făcut un mod de viață din asta. În timp ce Gorjul pierde locuri de muncă, iar la privat salariile sunt echivalente minimului pe economie și nu pot asigura garanția unui nivel de trai decent, 26 de firme din județ și alte 8 din afara acestuia, dar cu puncte de lucru în câteva localități din Gorj, au cifre de afaceri de milioane de euro din activitățile de jocuri de noroc.

Industria jocurilor de noroc s-a dezvoltat extrem de mult în ultimii ani, odată cu progresul uluitor al tehnologiei și asta se poate observa și în cartierele municipiului Tg-Jiu, unde jocurile de noroc și casele de pariuri s-au înmulțit excesiv, în ultima perioadă.

În zona zero a orașului sunt două dintre cele mai mari cazinouri, după cel din Mall, iar în zona centrală, pe strada Victoria, sunt patru astfel de stabilimente, pe o distanță de aproximativ 50 metri. În zona de Sud, situația e identică, patru-cinci săli de jocuri și case de pariuri, între cele două sensuri giratorii de la OMW și Victoria II. În zona Gară-Autogară, e prima sală de jocuri de noroc închisă, dar i-au luat locul altele, plus casele de pariuri. În zona Piața Mică tronează o clădire, din oțel și sticlă, special destinată păcănelelor, plantată, ostentativ, chiar în ușa bisericii din acea zonă, pe spațiul din fața fostei alimentări.

Noaptea, firmele luminoase ale sălilor de jocuri de noroc, grupate una lângă alta, dau impresia că Tg-Jiul a devenit” orașul păcatelor”!

Pe o hartă virtuală a orașului Tg-Jiu apar și mai multe mici cazinouri, însă, între timp, acestea au fost închise, dar și-au făcut altele, rapid, apariția.

26 de firme din județul Gorj au ca și obiect de activitate” jocuri de noroc și pariuri”, iar dintre acestea cele mai mari afaceri, între 6,5 milioane de euro și 819.000 de euro, le au două societăți din Bumbești-Jiu și Tg-Cărbunești.

Pe lângă acestea mai sunt alte 8 societăți comerciale, care nu sunt din Gorj, dar care dețin puncte de lucru pe raza județului cu săli de jocuri de noroc, dar în special case de pariuri cunoscute.

Pentru că vând iluzii chiar în apropierea școlilor, în perimetrele care protejează lăcașurile de cult și în proximitatea instituțiilor publice, regulile de autorizare din partea municipalității ar putea fi mai drastice. La un moment dat, au existat propuneri pentru interzicerea cazinourilor, caselor de pariuri și sălilor de jocuri în oraș și mutarea loc în afara orașului, însă totul a rămas la stadiul de propunere.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *