Ultima oră

Orice persoană care are nevoie de un sfat poate suna la 0040 373 787 805 pentru asistență medicală în limba ucraineană

“Să fii mamă înseamnă să fii supererou. Să nu te oprești nici când ești atât de obosită de cărat copilul în brațe, că simți că o să pici din picioare. Să oferi căldură și atunci când tremuri de frig si de spaimă. Să îi zâmbești calm și să-i șoptești că o să fie bine și când ție îți vine să plângi și să urli de furie în același timp. Să stai dreaptă la volan oricâte zile și nopți e nevoie ca să străbați țara. Și când ajungi la siguranță, prima ta grijă să fie să găsești mâncare, un pat și apă caldă pentru copil. Să îl vezi că zâmbește iar la noua jucărie pe care a primit-o și pentru o secundă a uitat de frică.

Și abia apoi să spui cuiva că te doare. Că te doare atât de tare spatele că nu poți să stai nici jos, nici în picioare. Că abia poți să mergi și ai face orice pentru un analgezic. Iar lumea din jur să se uite la tine curios. Multe minute de Google Translate mai târziu înțelegi că fata din Ucraina și-a rupt spatele conducând. A purtat un copil și genți. Iar acum are nevoie urgentă de un consult neurologic.

Pentru toate supereroinele și toți supereorii care atunci când pun bagajele jos au nevoie de un medic care să le vorbească pe limba lor există telemedicina.

De curând, un numar de telefon este dedicat refugiaților. Dacă și tu ți-ai deschis ușa casei pentru ucraineni sau poate ești voluntar zilele acestea, notează-ți: orice persoană care are nevoie de un sfat poate suna la 0040 373 787 805 pentru asistență medicală în limba ucraineană. La capătul firului, medici de mai toate specializările așteaptă să asculte, să îndrume și, la nevoie, să elibereze rețete.

Dacă vrei să faci un Bine, îți spun acum că nu a fost niciodată mai simplu – doar dă vestea asta mai departe!

Dacă știi și tu despre o inițiativă în sprijinul comunității ucrainene greu încercat în aceste zile, scrie-ne iute la zidebine@zidebine.ro”.

Sursa: europafm.ro

   

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *