Ultima oră

Pădurar dintr-un județ vecin, bătut de un hoț de lemne

Un pădurar din Dolj a fost agresat chiar în timpul serviciului. Bărbatul, angajat la Ocolul Silvic Perișor, a suprins în flagrant o persoană care tăiase ilegal 3 arbori.

Pădurarul se afla într-o acțiune de monitorizare a unei lucrări când a descoperit într-o parcelă învecinată o persoană care tăiase ilegal trei arbori, cu un volum de 1,3 metri cubi, potrivit unui comunicat al Romsilva.

Pădurarul a urmărit căruța încărcată cu lemne, iar când a ajuns în satul Verbicioara, a fost înconjurat de mai multe persoane recalcitrante. Persoana suspectată de tăieri ilegale l-a lovit cu un obiect contondent în zona capului.

Pădurarul a primit îngrijiri medicale, având un traumatism la nivelul capului, iar starea sa este stabilă. Agresorul a fost identificat de către polițiștii Secției de Poliție Rurală Plenița, lemnul tăiat ilegal a fost confiscat, iar cazul a fost preluat de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Băilești.

Potrivit statisticilor, începând cu anul 2015 și până în prezent s-au înregistrat 171 agresiuni la adresa personalului silvic care asigură paza pădurilor administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button