Dezvăluiri

Pădurea seculară de la Preajba-Curtișoara a luat drumul Sibiului! Taful firmei private, în curtea pădurarului!

Drumul lemnelor tăiate din pădurea seculară Preajba-Curtișoara, trece, din vară, pe o porțiune de peste 500 de metri, chiar prin poligonul poliției. Din păcate, deși poligonul este distrus, autoritățile competente nu fac nimic, cum nu fac nimic nici cei care trebuie să verifice jaful din pădurea respectivă. Șocant este că lemnele tăiate pentru o firma din Sibiu, ajung să fie depozitate și pe islazul public local al Primăriei Târgu Jiu, fără să plătească vreo taxă, fie pentru folosirea terenului și fie pentru distrugere. Cei de la Mediu nu văd nimic, cum nu văd nici cei de la Ocolul Silvic Târgu Jiu care îl protejează pe pădurarul Codruț Purcăroiu să își facă de cap. De altfel, în curtea pădurarului, care și-a primit funcția moștenire, se află taful firmei sibiene, iar în curțile vecinilor vagoane de lemne.

SC MAYLEX SIB SRL taie pădurea din Preajba-Curtișoara încă de la jumătatea lunii iunie. Firma a fost autorizată să intre în tarlaua numărul 4 al pădurii și să o facă praf, 817 mc de lemne urmând să fie culcate la pamând până pe 31 octombrie. Iar firma privată nu face rabat de la nimic, din pădure dispărând, cu dovezi concludente, copaci cu tot cu buturugi. Tot angajații firmei au dat foc unui stejar secular chiar lângă baraca in care dorm aceștia.

Drumuri distruse!

Camioanele, spun localnicii din Preajba, sunt supraîncărcate, iar transportul se face, de obicei, noaptea cu antemergător, asta pentru ca șoferii să nu fie opriți în trafic, ori încărcătură să le fie cântărită.

De altfel, pădurarul din Preajba a fost indicat drept un element care ajută exagerat de mult firma sibiană să își ducă la îndeplinire misiunea, iar sprijinul deloc dezinteresat al salariatului a fost deja reclamată superiorilor lui Codruț Purcăroiu. Prezenta tafului firmei din Sibiu, în curtea pădurarului, demonstrează, încă o dată ce ajutor de nădejde este salariatul Direcției Silvice Gorj, care este acuzat că ține de șase pentru ca mașinile de transport lemne sa plece liniștite de pe raza localității.

Localnicii din cele două localități, Preajba și Curtișoara, sunt dezamăgiți că autoritățile nu fac nimic iar stejarii secularii au luat drumul Sibiului, procedură care ar trebui sa se finalizeze luna aceasta, când există și autorizația de exploatare.

Strada Făgetului din Preajba a fost distrusă însă de transportul supradimensionat de lemne din pădurea respectivă, poligonul dar și islazul, aceste pagube rămânând în cârcă comunității.
Așteptam o reacție oficială a autorităților competente, legat de jaful din această pădure seculară.

Articole asemănătoare:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button