Ultima oră

Panică printre `bombardieri`: Au fost confiscate haine contrafăcute în valoare de 8 milioane de euro

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Calafat au descoperit, în urma unui control asupra unui autocamion, mai multe cutii de carton ce conţineau 21.510 articole de îmbrăcăminte şi marochinărie, toate purtând însemnele unor branduri de lux şi care prezentau suspiciuni de contrafacere.

Dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, acestea ar fi valorat aproximativ 38.159.000 lei, reprezentând aproape 8 milioane de euro, conform News.ro.

”În data de 26.05.2023, în jurul orei 19.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, s-a prezentat pentru a intra în ţară, un cetăţean bulgar, care se afla la volanul unui autocamion, înmatriculat în Bulgaria. Conform documentelor prezentate, şoferul transporta marfă în regim de coletărie, pe ruta Grecia –Ungaria. Cu ocazia efectuării controlului mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit, în compartimentul de marfă al autocamionului, mai multe cutii de carton ce conţineau articole de îmbrăcăminte şi marochinărie”, relatează Poliţia de Frontieră.

În urma inventarierii bunurilor, a rezultat cantitatea totală de 21.510 articole de îmbrăcăminte şi marochinărie, toate purtând însemnele unei mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute. Şoferul autocamionului a declarat ca bunurile îi aparţin.

Bunurile, în valoare de 38.159.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate de către poliţiştii de frontieră în vederea continuării cercetărilor.

”În prezent, faţă de şoferul bulgari se efectuează cercetări, pentru săvârşirea infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, urmând ca la finalizarea acestora să fie propuse soluţii legale prin unitatea de parchet”, anunţă poliţiştii de frontieră.

Această veste nu este una tocmai grozavă pentru ”bombardierii”(n.r: în dicționarul urban, bombardierul este o persoană cu atitudine agresivă care se îmbracă cu haine contrafăcute ale unor brand-uri celebre) din România.

   

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *