Eveniment

Patronul unei firme de microbuze din Gorj, acuzat că a lovit un polițist! Decizia luată de judecătorii din Craiova

Curtea de Apel Craiova a amânat dosarul de ultraj în care este judecat patronul unei firme de microbuze din Gorj, Ilie Plută, motivul pentru care s-a luat această hotărâre fiind starea de urgență, instituită pe teritoriul României, în contextul epidemiei de coronavirus. Următorul termen era stabilit pentru data de 7 mai.

„În baza art. 64 alin. 13 din Decretul 240/14.04.2020, pe durata stării de urgenţă judecarea cauzei, care nu prezintă urgenţă deosebită, se suspendă de drept. În termen de 10 zile de la încetarea stării de urgenţă, judecătorul sau instanţa de judecată va lua măsuri pentru fixarea termenelor de judecată şi efectuarea actelor de procedură”, a stabilit instanța din Bănie.

Omul de afaceri s-a declarat nemulțumit de decizia Judecătoriei Târgu-Cărbunești, care a hotărât să plătească daune morale de 10.000 de lei unui polițist. Altercația a avut loc în luna ianuarie a anului 2017, în timpul unui control efectuat de agenți în trafic. Prima instanță a dispus condamnarea lui Ilie Plută, fără acord de recunoaştere. „Condamnă pe inculpatul Plută Ilie la o pedeapsă de 5000 lei amendă penală reprezentând 200 de zile – amendă în cuantum de 25 lei ziua, pentru săvârșirea infracțiunii de ultraj. (…) Admite în parte acţiunea civilă formulată de partea civilă C.L. şi dispune obligarea inculpatului la plata către aceasta a sumei de 10.000 lei cu titlu de daune morale. Obligă inculpatul la plata către partea civilă a sumei de 4000 lei, reprezentând cheltuieli judiciare efectuate de partea civilă. Obligă inculpatul la plata sumei de 1000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Cu drept de apel în 10 zile de la comunicarea copiei minutei”, a decis prima instanță. Hotărârea a fost atacată atât de polițist, cât și de omul de afaceri. Parte civilă în proces este un fost agent al Poliției orașului Târgu-Cărbunești. Omul de afaceri Ilie Plută este și șofer la firma sa de transport.

În timp ce acesta a spus că a fost agresat de agentul de la Rutieră, poliţistul a declarat că el ar fi fost lovit de omul de afaceri. Scandalul ar fi început după ce agentul a oprit în trafic microbuzul condus de fiica lui Ilie Plută și ar fi amendat-o, iar tatăl său ar fi sărit în apărarea sa, moment în care polițistul ultragiat și colegul său ar fi încercat să-l imobilizeze, iar bărbatul s-ar fi opus.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button