Ultima oră

Patru lăutari reținuți după ce ar fi încasat „indemnizații pentru COVID-19”, cu acte false

Patru dintre cei unsprezece lăutari ridicați de polițiștii Serviciul de Investigare a Fraudelor Sector 1 au fost reținuți, joi, după ce anchetatorii au stabilit că aceștia ar fi prejudiciat statul cu aproape 80.000 de lei. Aceștia vor fi prezentanți instanței cu propunere de arestare preventivă.

Polițiștii au ridicat, joi dimineață, 12 persoane, dintre 11 lăutari, într-un dosar de înșelăciune. Muzicanții sunt suspectați că , în perioada martie 2020 și până în prezent ar fi luat, cu acte false, indemnizații destinate sprijinirii salariaților în contextul situației determinate de răspândirea COVID-19, în valoare de 4.500 lei pe lună, de la de la Agenția de Plăti și Inspecție Socială.

După ce au analizat fiecare caz în parte, anchetatorii au stabilit că numai cei patru au încasat bani de la stat. Restul, ar fi încercat, dar nu ar fi reușit să primească așa numitul „ajutor de COVID”, drept pentru care au fost acuzați de tentativă de înșelăciune și au fost lăsați să plece. Printre cei eliberați, se numără și Cocoș de la Călărași, un interpret cunoscut pe piața muzicii de petrecere.

Polițiștii au ridicat sume de bani din locuințele suspecților
Potrivit unor surse apropiate anchetei, Alexandru Ionuț Anghel, Florin Mociar, Ioan Cosmin Odenie și Marius Ioniță, au fost reținuți pentru 24 de ore după ce ar fi provocat un prejudiciu în valoare de 77.368 lei.

Sursele citate au precizat că, din locuințele suspecților au fost ridicate mai multe sume de bani, în valoare totală de 9.000 de lei, care au fost indisponibilizate, dar și mai multe computere și telefoane mobile.

Aceștia au ajuns în arest după ce ar fi publicat, în spațiul public, imagini de la evenimentele la care au fost angajați să cânte, cu toate că, potrivit actelor depuse la Agenția de Plăti și Inspecție Socială, timp de aproape un an întreg, nu au avut absolut niciun venit.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button