Dezvăluiri

Patru medici de la Spitalul Motru intenționau să plece dacă se schimba managerul unității medicale

Situație destul de complicată, marți, în Spitalul Motru, unde o parte a personalului nu a fost de acord cu schimbarea anunțată de la vârful administrației locale, mai precis, de numire politică a Elenei Catană, în locul de manager a lui Alin Efrim. Patru medici ai unității medicale au spus că își vor da demisia dacă directorul medical Elena Catană va fi promovată în funcție, știut fiind că personalul a avut divergențe cu aceasta pe tema materialelor de protecție care au fost oferite cu zgârcenie, la începutul pandemiei.

Zvonurile numirii în funcție, în interimat, ieri, a Elenei Catană la conducerea unității medicale au creat mari discuții în rândul personalului secțiilor Spitalului Motru. Puțini au fost cei care au văzut cu ochi buni promovarea în funcție a doctoriței Catană, știut fiind că aceasta va accede în funcție politic, și nu în baza competențelor sale profesionale. Mai mult, conflictul cu o parte din medici, care au acuzat-o de nepăsare a creat starea de disconfort în rândul personalului, care aștepta din minunt în minut emiterea dispoziției de numire a directorului medical în postul de manager. Asta știut fiind că mandatul lui Efrim s-a încheiat pe 8 iunie.

Nici aleșii locali nu au agreat promovarea lui Catană, care cu doar câteva luni în urmă și-a adus nora în spital, pe un post de medic oftalmolog rezident. Concursul a fost stopat la jumătate după ce gorjonline.ro aflat de jocul lui Catană, dar,, cu siguranță la finalul perioadei de alertă acesta va fi reluat, nora neavând vreun contracandidat pe post.

Nici simplii cetățeni nu au dorit promovarea directorului medical, localnicii lovindu-se de Efrim în ultimele luni, relația cu spitalul a celor suspecți și pozitivi la coronavirus fiind foarte bună.

Într-un final, la presiunea publică, primarul Jianu a renunțat, deocamdată la ideea schimbării lui Efrim, anunțând că îl mai ține trei luni în funcție până organizează concurs. În perioada stării de alertă, nu se pot însă organiza astfel de competiții pentru posturile vacante din spitale.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button