Ultima oră

Patru persoane și-au pierdut vederea după ce le-a fost injectată o altă substanţă în locul soluţiei saline

Au mers la spital pentru o simplă operație de cataractă și au orbit. Este drama a patru italieni care și-au pierdut vederea la un ochi după o eroare medicală.

Patru persoane cu vârste cuprinse între 70 și 80 de ani din Italia și-au pierdut vederea la un ochi după o eroare medicală. Toți pacienții erau internați la spitalul din Spoleto, provincia Perugia, regiunea Umbria și trebuiau supuși unei simple operații de cataractă.

Tuturor, un bărbat și trei femei, le-a fost injectată o soluție de bicarbonat de sodiu de 8,4% în locul soluției saline pentru uz oftalmologic, relatează Il Messaggero.

Curtea de Conturi din Umbria a declanșat o anchetă prin care a certificat, după despăgubirile plătite de spital, câți bani vor trebui să restituie asistentele investigate.

Între timp, asistentele, care lucrează încă în spital, și alți doi angajați au plătit cu o sancțiune disciplinară: o zi de suspendare și salariu redus pentru acea zi.

Acum, pentru unul dintre aceste patru cazuri, în care o femeie care avea 74 de ani la momentul respectiv și-a pierdut vederea la ochiul drept, Curtea de Conturi a cerut regiunii Umbria să plătească 135.000 de euro drept despăgubiri.

Conform celor transmise de Parchetul din Umbria în actul de sesizare, pacienții și-au pierdut vederea la un ochi „ca urmare a comportamentului ilicit”.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *