Dezvăluiri

Pensionarea anticipată. SUTE de PROCESE câștigate pe Legea 197/2021. Cine spune acest lucru?

Liderul Sindicatului Energia Rovinari, Constantin Mitrescu, spune că aproximativ 300 de procese au fost câștigate în instanțele de judecată din țară pe legea 197/2021 de reducere la 52 de ani a vârstei de pensionare.

Sindicatul Energia Rovinari a deschis 70 de procese pe tema Legii 197/2021. Constantin Mitrescu spune că 90% dintre ele s-au pierdut. Președintele Sindicatului Energia Rovinari este convins că, la toamnă, după ce vor fi câștigate și mai multe procese în țară, magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție vor da decizii prin care se va demonstra că actul normativ de reducere a vârstei de pensionare, aprobat, anul trecut, este bun.

„În toate tribunalele din țară s-au câștigat procesele, numai la Craiova și la Gorj nu s-a câștigat. La Hunedoara, Suceava, Iași s-au câștigat. Avem și noi în jur de 70 de procese. Aproximativ 90% dintre ele s-au pierdut. Avem și soluții contradictorii, unii au câștigat, unii au pierdut. Legea 197 spune că cei care au lucrat în sistemul energetic beneficiază de reducerea vârstei de pensionare cu 13 ani. Nu mai spune dacă ai avut grupă de muncă până în 2001 sau nu. Se referă la cei care au lucrat în minerit și energie. Legea 74 calculează în funcție de câte luni la an ai avut în perioade de lucru. Dacă ai avut condiții speciale, îți dă 6 luni la an, dacă ai avut deosebite, îți dă 4 luni în perioada asta, dar sunt și oameni care au lucrat în sistem și nu au avut nici condiții speciale, nici deosebite. Sperăm că, în toamnă, în țară, se va rezolva. Sunt convins că legea e bună. Înalta Curte va spune că legea este bună și se va aplica așa cum este. Vreo 2-300 de salariați au câștigat pe baza acestei legi procese la tribunal. Sunt judecători care deja au dat dreptate că legea e bună. Sunt convins că, la final, se va dovedi și de instanțele superioare că este bună și se va aplica”, a conchis Constantin Mitrescu.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button