Ultima oră

Peste 10 mc de lemn, exploatat ilegal de un bărbat din Glodeni

La data de 5 august a.c., polițiști din cadrul Postului de Poliție Bălănești s-au sesizat cu privire la faptul că în urmă cu trei zile, un bărbat, în vârstă de 63 ani, din municipiul Târgu Jiu, ar fi tăiat, fără drept, mai mulți arbori, de pe un teren cu vegetație forestieră, situat în punctul ” Dealul Viilor ”, pe raza satului Glodeni, comuna Bălănești.

Din verificările și cercetările efectuate de polițiști la fața locului, la care au participat și reprezentanți ai Ocolului Silvic Târgu Jiu și Primăriei Comunei Bălănești, a reieșit faptul că în cursul zilei de 2 august a.c., bărbatul ar fi tăiat fără drept, cu ajutorul unui ferăstrău mecanic (drujbă), 26 de arbori din speciile frasin, salcâm, cireș și nuc, cu diametrele la cioată cuprinse între 10 cm și 24 cm, de pe un teren cu vegetație forestieră, proprietatea unui alt localnic, situat în afara fondului forestier național, arbori ce au fost abandonați lângă cioate. Volumul rezultat în urma tăierii ilegale a fost calculat la 3,15 m.c. și un prejudiciu de 587 lei.

În continuarea cercetărilor, în imediata apropiere, pe o altă suprafață de teren cu vegetație forestieră, situată de asemenea în afara fondului forestier național, au fost identificați ca dezrădăcinați din sol, alți 16 arbori, din speciile plop, frasin și cireș, cu diametre cuprinse între 12 cm și 48 cm și lungimi între 8 m și 16 m, de către aceeași persoană, cu ajutorul unui vehicul tip buldozer și abandonați la fața locului. Volumul total a fost stabilit la 7,8 m.c. și un prejudiciu de 1.529 lei.

Tot material lemnos existent la fața locului, a fost predat în custodie proprietarului terenului, până finalizarea cercetărilor și dispunerea unor măsuri legale.

În cauză s-a întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăiere fără drept de arbori.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *