Ultima oră

Peste 140 de permise reținute de polițiștii gorjeni în ultimele 4 zile

În perioada 20 – 24 ianuarie a.c., peste 200 de polițiști au fost prezenți, zilnic, la datorie și au acționat pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, atât în zonele unde au fost preconizate aglomerări de persoane, cât și în ceea ce privește circulația pe drumurile publice.

Astfel, în această perioadă, polițiștii au intervenit la 338 de evenimente, dintre care 215 semnalate prin apelul unic de urgență 112.

În cele patru zile, polițiștii au aplicat 1168 sancțiuni contravenționale, în cuantum de peste 487.000 lei.

Polițiștii rutieri au acționat pentru prevenirea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, fiind reținute 141 de permise de conducere pentru comiterea diferitelor nereguli, conform OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

Tot ca măsură complementară, au fost retrase 56 certificate de înmatriculare, pentru diversele abateri constatate de polițiști.

De asemenea, au fost constatate în flagrant delict 10 infracțiuni, iar față de trei persoane polițiștii au luat măsura reținerii pentru 24 de ore.

De precizat, este faptul că în perioada menționată nu au fost comise fapte care să aducă atingere unui climat de ordine și siguranță publică a cetățenilor și nu a fost înregistrat nici un eveniment rutier grav.

Exemplu:

În fapt, la data de 21 ianuarie a.c., ora 03:46, Poliția Municipiului Motru a fost sesizată prin apelul de urgență 112, de către un bărbat, cu privire la faptul că în jurul orei 02:40, ar fi fost lovit de alți doi barbați.

Polițiștii deplasați la fața locului au stabilit că un tânăr de 25 de ani, din comuna Florești, județul Mehedinți, în timp ce se afla în incinta unui local public din municipiul Motru, pe fondul consumului de alcool, ar fi fost agresat fizic de doi tineri de 24 și respectiv 23 de ani, ambii din municipiul Motru.

În urma administrării probatoriului, la data de 24 ianuarie a.c., polițiști din cadrul Poliției Municipiului Motru au reținut pentru 24 de ore, un tânăr de 23 de ani, din municipiul Motru, bănuit de săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe.

Cercetările sunt continuate de polițiști pentru documentarea întregii activități infracționale a bărbatului, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Motru, cu propuneri legale.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *