ActualitateUltima oră

Peste 180 de persoane au beneficiat de serviciile medicale ale Centrului de evaluare COVID din cadrul SJU Tg. Jiu!

De la deschidere și până în prezent, peste 180 de pacienți au beneficiat de serviciile medicale ale Centrului de evaluare COVID din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu.
În medie, zilnic s-au prezentat șapte pacienți pozitivi la coronavirus cu forme ușoare și medii (înscriși în aplicația CoronaForms-adică au test PCR sau antigen efectuat la o clinică autorizată sau unitate medicală cu paturi).
La acest centru, aceștia beneficiază de evaluare-imagistică și biologică-, alte investigații medicale specifice, dar și de tratamentul necesar (medicamente antivirale). Totodată, dacă medicul consideră necesar, acestor pacienți li se pot administra anticorpi monoclonali conform protocoalelor medicale în vigoare.
Până acum, 23 de pacienți au beneficiat de tratament cu antiviralul Molnupiravir, aprobat pentru tratamentul formelor uşoare până la moderate de COVID-19 la adulţii care prezintă un risc ridicat de progresie către forme severe de boală și deces.
Centrul de Evaluare a fost deschis pe 27 ianuarie 2022, în cadrul fostului Dispensar TBC de la Pasarelă (clădirea de pe strada A.I. Cuza).
Funcționează în regim de spitalizare de zi, cu un program de luni până duminică, în intervalul orar 08:00 – 20:00.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *