Ultima oră

Peste 20 de ansambluri populare vor fi prezente la Festivalul Folcloric Păstoresc „Urcatul Oilor la Munte” de la Novaci

Pe data de 19 mai 2024, novăcenii vor organiza a LVII –a ediție a Festivalului Folcloric Păstoresc ”Urcatul oilor la munte”, manifestare folclorică, semnificativă pentu comunitățile de păstori sau cu origini păstorești situate în sudul și nordul Carpaților Meridionali.

Anul acesta, acest festival aduce la Novaci 22 de ansambluri folclorice reprezentante ale unor comunități păstoresti din aproate toate zonele României, cu tradiție în păstorit: Mărginimea Sibiului, Maramureș, Moldova, Ținuturile Pădurenilor, Țara Făgărașului, Banat, Teleorman, Muntenia și Oltenia. Vor fi prezente la festival formații ale comunităților de croați, sârbi, bulgari și macedoneni din România.

Obiceiul ”Urcatul oilor la munte” 2024, va bucura sufletul publicului iubitor de folclor, care va putea asista la tradiționala paradă a portului, cântecului și dansului popular începând cu ora 10.00, duminică, 19 mai 2024 și pe scena din Dumbrava Hirișești, în după amiaza aceleiași zile.

Pentru iubitorii de muzică pupulară, primăria și Consiliul Local Novaci prin Casa de Cultură Novaci, organizează pe scena din Dumbrava Hirișești, sâmbătă, 18 mai 2024, începând cu ora 18.00, un ”popas folcloric”, destinat atât unor tinere talente, cât și unor soliști și instrumențisti consacrați.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *