Ultima oră

Peste 3.000 de cetățeni din Italia au intrat în România în ultimele 24 de ore

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunţat joi, în ședința de Guvern, că în ultimele 24 de ore au intrat în România peste 3.200 de cetăţeni din Italia. “În ultimele 24 de ore, pe intrările în ţară, pe cele 14 cu Ungaria, 7 cu Serbia şi cele 16 aeroporturi au intrat 3.210 cetăţeni din Italia”, a spus Vela.

Premierul Ludovic Orban i-a cerut controale stricte. „Cereţi Poliţiei de Frontieră să ceară mai ales celor care vin cu maşini personale actele din Italia pentru a identifica cu precizie dacă vin din zonele de focar sau nu. Aşa e complicat să îi bagi în izolare pe nişte oameni care vin alte zone. Am înţeles că au fost băgaţi în izolare nişte oamenii care veneau din zone care nu aveau legătură. Aici trebuie să le explicăm că este în interesul lor să prezinte aceste acte ca să putem să luăm cele mai potrivite măsuri”, i-a spus Orban lui Vela.
De asemenea, premierul i-a cerut ministrului Transporturilor, Lucian Bode să obţină informaţii legale de listele de pasageri de pe cursele aeriene şi cele de cale ferată. “Domnule ministru al Transporturilor, trebuie să obţinem imediat informaţii legate de listele de pasageri de pe cursele aeriene, de pe cursele de cale ferată. Şi dacă şeful autorităţii nu răspunde la telefon, să-l daţi afară instant”, a spus Orban. Ministrul Transporturilor a completat: “Nu se pune problema, trebuie să răspundă toţi la solicitările noastre”.

   
Sursă
stiripesurse.ro

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *