Eveniment

Peste 600 de mașini, oprite în trafic de polițiștii gorjeni

O acțiune de amploare a avut loc, timp de două zile, la nivel național, vizate fiind în principal autovehiculele înmatriculate în alte state. În județul Gorj au fost controlate peste 600 de mașini. „Polițiștii rutieri au verificat, pe parcursul a două zile, 646 de vehicule, din care 119 autovehicule înmatriculate în alte state, în cadrul unei acțiuni desfășurate la nivel național pentru prevenirea evenimentelor rutiere și faptelor antisociale în care sunt implicate astfel de vehicule. Cu ocazia acțiunii desfășurate au fost aplicate 115 sancţiuni contravenționale, din care cinci au fost aplicate conducătorilor autovehiculelor înmatriculate în alte state. De asemenea, cu ocazia controalelor efectuate au fost reținute patru permise de conducere și cinci certificate de înmatriculare”, se precizează într-un comunicat al IPJ Gorj. Controalele au fost făcute pe 29 și 30 aprilie.

La nivel național au fost verificate aproape 3.800 de autovehicule înmatriculate în alte state. 57 de certificate de înmatriculare au fost reținute, cele mai multe pentru lipsa inspecției tehnice periodice și a asigurării de răspundere civilă auto.

Potrivit Poliției Române, în primele trei luni ale anului 2020, autovehiculele înmatriculate în alte state au fost implicate în 283 de accidente rutiere, care avut drept consecințe decesul a 31 de persoane, rănirea gravă a 86 de persoane și rănirea ușoară a altor 308.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *