Monden

Petrecere „baby shower” organizată pentru patroana unei clinici de înfrumusețare din Târgu Jiu

Elena Dinescu este patroana unei cunoscute clinici de înfumusețare și remodelare corporală din Târgu Jiu. În scurt timp ea va deveni mămică iar prietenii apropiați i-au organizat o petrecere de tip „baby shower”.

Ce este petrecerea Baby Shower?

Baby Shower Party este o petrecere organizată pentru viitoarea mămica, cu scopul de a sărbători sarcina şi naşterea care urmează. Deşi pare un nou trend, în realitate are la bază o tradiţie destul de veche, însă sub alte nume şi cu alte „reguli”. Încă din vechi timpuri, în Egipt sau India se organizau diferite ritualuri pentru viitoarea mămica şi pentru bebeluşul ce urmează să vină pe lume – în care se ofereau daruri şi urări de bine pentru viitoarea mămica. Acum acest ritual este sub forma unei petreceri-surpriza pentru viitoarea mămica.

Ce rol are un baby shower? Este un mod prin care cei dragi îşi pot manifesta dragostea, aprecierea, bucuria şi entuziasmul cu privire la sarcina şi naştere. De asemenea, este o modalitate prin care familia şi prietenii pot veni în ajutorul viitorilor părinţi cu daruri şi alte lucruri utile. De fapt, astfel de petreceri au devenit populare în Statele Unite după războaie, ca modalităţi prin care viitorii părinţi erau ajutaţi să facă faţă dificultăţilor economice odată cu venirea pe lume a copilului. În timp, această sărbătoare a început să fie populară şi în Europa, inclusiv în ţara noastră în ultima perioadă. Numele în sine ar putea fi tradus astfel prin „scăldarea” mamei în daruri şi urări de bine.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *