Actualitate

Piețele din aer liber vor rămâne deschise. Primăriile vor organiza piețe volante! Ce spun primarii Marcel Romanescu și Cosmin Morega!

Piețele organizate în aer liber vor rămâne deschise, noile restricții vizând doar piețele aflate în spațiu închis, a precizat premierul Ludovic Orban. Premierul a mai precizat că primăriile pot organiza pieţe volante, însă doar pentru producători, „nu pentru cei care nu au muncit niciodată pământul”.

„A rezultat că pieţele închise, spre deosebire de supermarketuri unde regulile sunt respectate cu stricteţe, în pieţe (…) se transmite mai uşor. Am păstrat pieţele deschise, mai mult primăriile pot să organizeze pieţe volante pentru a permite desfacerea produselor de către producătorii agricoli, menţionez, de către producători agricoli, pentru că, din păcate, mare parte din cei care desfac marfa în pieţe numai producători agricoli nu sunt”, a afirmat Ludovic Orban. El a precizat că măsurile decise de Executiv sunt măsuri temporare şi necesare.
Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu susține că a purtat și el discuții cu premierul Ludovic Orban pentru a găsi o metodă de a proteja producătorii autohtoni și de a organiza piețe volante la solicitarea întreprinzătorilor.

,,Pentru protejarea producătorilor autohtoni, în urma discuțiilor pe care le-am purtat acum câteva minute cu premierul Ludovic Orban, a consultărilor cu o serie de producători dar și cu ceilalți primari liberali, putem organiza piețe volante la solicitarea întreprinzătorilor. Având în vedere măsurile tot mai stricte impuse de pandemie, este absolut necesar să venim în ajutorul producătorilor și de aceea s-a ajuns la această soluție. Ei își vor putea vinde mai ușor produsele, iar cetățenii nu vor fi constrânși să renunțe la fructele și legumele proaspete, naturale, pe care le găsesc doar în piețe. Așadar, producătorii agricoli sunt încurajați să solicite organizarea unor astfel de piețe. Oricât de dificilă poate deveni situația, putem găsi soluții dacă ne consultăm și mai ales dacă stăm de vorbă cu oamenii și le ascultăm doleanțele”, a anunțat primarul Marcel Romanescu.

Și primarul din Motru, Cosmin Morega, anunţă că se va opune închiderii pieţii din oraş.

“Voi susține cu tărie continuarea activității în Piața Motru, sau o altă soluție (piața volantă), pentru ca dumneavoastră, comercianții, să vă puteți desfășura activitatea și câștiga pâinea de zi cu zi, iar noi, cetățenii, să ne putem asigura proviziile din această piață”, spune Cosmin Morega.

   

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *