Actualitate

Plătește Primăria Târgu-Jiu banii Clubului Pandurii după ce acționarii au pierdut procesul? ANUNȚUL lui Romanescu

Primarul Marcel Romanescu se gândește să dea în judecată persoanele vinovate de „prejudiciul” creat Primăriei Târgu-Jiu după ce Pandurii Lignitul a câștigat procesul cu acționarii.

Înalta Curte de Casație și Justiție a dat, joi, câștig de cauză clubului de fotbal Pandurii Lignitul Târgu-Jiu, în procesul cu cei cinci asociați. Pandurii a câștigat la fond și la apel, dar, de data aceasta, soluția este definitivă, ICCJ respingând recursurile acționarilor.

Sumele pe care le au de plătit asociaţii sunt: CEO (Complexul Energetic Oltenia) – 6.398.608,88 lei, SC Artego SA – 4.898.219,86 lei, Consiliul Local (Primăria) Târgu Jiu – 2.861.747,68 lei, Consiliul Județean Gorj – 769.543,23 lei și USMO (Uniunea Sindicatelor Miniere Oltenia) – 516.983,76 lei. Primarul Marcel Romanescu spune că se va consulta cu juriștii pentru a vedea ce este de făcut în această situație. Edilul spune că, în cazul în care instanța va obliga primăria să achite sumele reținute în sarcina Consiliului Local, instituția va deschide proces împotriva celor care au creat această problemă, respectiv aleșii care au votat, în trecut, alocarea de fonduri clubului de fotbal.

„Este o hotărâre judecătorească pronunțată împotriva Consiliului Local. Așa cum bine știți, conturile sunt înregistrate pe Primăria Municipiului Târgu Jiu, Consiliul Local nu are patrimoniu. Și nu are conturi care să fie înregistrate pe acest nume. Există posibilitatea ca, la un moment dat, pe o altă hotărâre judecătorească, să fim obligați să decontam această sumă de 27 de miliarde. Și asta ar presupune că noi, că autoritate publică locală, pentru a nu prejudiciu bugetul local să ne îndreptăm împotriva persoanelor vinovate. E premature, acum, să va spun care sunt persoanele vinovate pentru ceea ce s-a întâmplat acum 10 ani, acum 7 ani de zile, dar este clar că dacă instanța de judecată a considerat că a fost prejudiciat Clubul Pandurii de către Consiliul Local, care era membru asociat, cineva se face vinovat de aceste lucruri”, a conchis primarul Târgu-Jiului.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *