Dezvăluiri

Plaveti, discuții la București despre viitorul CE Oltenia!

Președintele Directoratului Complexului Energetic Oltenia, Dan Iulius Plaveti, a purtat o serie de discuții, în ultimele zile, cu Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, despre viitorul companiei energetice. Mai exact, șeful CE Oltenia se teme de impactul modificărilor ce au fost aduse Ordonanței 27 și încearcă să rezolve o parte a acestor dificultăți cu care entitatea energetică s-ar putea confrunta pe viitor. Din nefericire, problema Ordonanței 27 care se modifică afectează CEO foarte grav.

Reprezentanții companiei energetice au trimis documente către Ministerul Energiei prin care solicită să se facă o corecție la aceste modificări. Practic, problema cea mai importantă este aceea că înainte se deconta CO2, iar acum nu se va mai întâmpla acest lucru. La cum se mișcă piața de energie în momentul de față, această problemă este una care afectează foarte grav bugetul companiei energetice, pentru că prețul MW a ajuns la aproximativ 370 de lei, iar costul pentru CO2 este de circa 300 de lei.

Această situație este cunoscută și de liderii de sindicat care, cel puțin până în momentul de față, nu au avut reacții publice pe acest subiect care este unul de o deosebită importanță pentru viitorul producătorului de energie de la Gorj. Conform unor surse din cadrul companiei energetice, nici negocierile dintre reprezentanții salariaților și administrația producătorului de energie nu se vor relua până la revenirea lui Dan Plaveti în județul Gorj.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *