Ultima oră

Polițiștii gorjeni prezenți la party-urile din județ

În noaptea de 12/13 august a.c., polițiștii rutieri și cei de ordine publică au acționat în scop preventiv pe traseele de deplasare, spre și dinspre zona de desfășurare a evenimentelor organizate în „Livada cu Nuci” din localitatea componentă Bârsești și „Deep in te Park” din comuna Drăguțești.

Activitatile au avut ca obiectiv depistarea persoanelor care conduc sub influența băuturilor alcoolice ori a substanțelor psihoactive, în vederea scăderii numărului de accidente rutiere.

La activități au fost folosite aparatele alcooltest și drug test.

Polițiștii alături de jandarmi au asigurat climatul de ordine și siguranță publică pe toată durata manifestărilor, astfel încât participanții s-au putut bucura de muzică, fără a se înregistra incidente neplăcute.

În perioada 12-15 august a.c., peste 200 de poliţişti vor acţiona, în medie, zilnic, pe raza judeţului Gorj, în cadrul dispozitivului curent de ordine şi siguranţă publică, având ca prioritate prevenirea şi descurajarea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor şi intervenţia în cazul producerii unor fapte antisociale.

Poliţiştii vor fi prezenţi în zona lăcaşurilor de cult pentru menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică.

Totodată, poliţiştii rutieri vor acţiona cu autospecialele dotate cu echipamente de măsurare a vitezei pe tronsoanele intens circulate ale drumurilor naţionale şi judeţene,în scopul prevenirii accidentelor rutiere, a fluidizării circulației, combaterii vitezei excesive și a consumului de alcool sau substanțe interzise.

Exemplu:

La data de 12 august a.c., polițiști din cadrul Poliției Orașului Novaci au oprit pentru control, pe DN 67 Bumbesti-Pițic, un autoturism condus de un bărbat de 54 de ani, din orașul Petrila, județul Hunedoara, care rula cu viteza de 106km/h pe un sector de drum unde limita de viteză este de 70 km/h.

În urma testării cu aparatul etilotest, acesta a indicat o valoare de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul pe drumurile publice de către o persoană aflată sub influența alcoolului.

Totodată, bărbatul a fost sancționat contravențional potrivit OUG 192/2002.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button