Ultima oră

Poliţiştii vor testa obligatoriu anumiţi şoferi pentru consum de alcool sau droguri

Guvernul a adoptat o Ordonanţă de Urgenţă pentru modificarea şi completarea unor acte normative în scopul creşterii siguranţei rutiere, în România. Astfel, poliţiştii vor testa obligatoriu anumiţi participanţi la trafic dacă au consumat alcool sau droguri, notează Agerpres.

Prin această ordonanţă, sunt introduse criterii cu privire la stabilirea obligaţiei legale a poliţistului rutier de a solicita anumitor participanţi la trafic testarea în vederea stabilirii consumului de substanţe psihoactive ori a concentraţiei de alcool în aerul expirat, a precizat Guvernul.

Criteriile respective vizează situaţia în care sunt observate în vehicul recipiente ce pot conţine băuturi alcoolice şi care prezintă urme de consum sau substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive, precum şi în cazul în care conducătorul vehiculului a săvârşit în mod repetat, în ultimii 3 ani, anumite contravenţii sau infracţiuni în legătură cu consumul de alcool, droguri sau substanţe psihoactive.

Peste 200 de turiști, prinși cu droguri pe litoral
Peste 200 de turişti au fost prinşi, luna trecută, cu droguri pe litoral. S-au ales cu toţii cu dosare penale.

Printre cei prinşi sunt şi cetăţeni străini, bănuiţi că au adus drogurile în ţară pentru a le vinde.

Oamenii legii nu au oprit acţiunile odată cu terminarea petrecerilor. Au continuat verificările pe drumurile care pleacă de la mare. Şi au prins, din nou, oameni sub influenţa stupefiantelor.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *