Eveniment

Polițistul tâlhar, miercuri în fața instanței de judecată

Cosmin Constantin Coară, polițist SICE, trimis recent în judecată pentru tâlhărie calificată va ajunge miercuri, pentru prima dată, în fața instanței după ce procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu au finalizat dosarul tâlhăriei de la casa de pariuri situată vizavi de gara municipiului. Polițistul inculpat va da aici ochii și cu victima infracțiunii săvârșite în aceea dimineața de sâmbătă când, folosind un cuțit, a intrat peste salariata casei de pariuri și a amenințat-o să îi de-a banii societății, aflați într-o cutie de valori în casierie. Angajata s-a constituit parte civilă în proces și îi pretinde polițistului inculpat, suspendat de la locul de muncă, daune morale în valoare de 20.000 de euro.

Polițistul Coară a fost arestat preventiv în prima săptămână a lunii martie, fiind acuzat că, la sfârșitul lunii februarie, ar fi tâlhărit o sală de jocuri din municipiul Târgu Jiu şi ar fi sustras suma de 10.200 lei.

Potrivit unui comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, pe 26 februarie, în jurul orei 10,00, organele de politie din cadrul Poliției municipiului Târgu Jiu au fost sesizate prin Serviciul de Urgenţă 112 de către a fost arestat preventiv duminică, fiind acuzat că, la sfârşitul lunii februarie, ar fi tâlhărit o sală de jocuri din municipiul Târgu Jiu şi ar fi sustras suma de 10.200 lei.

Potrivit unui comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, pe 26 februarie, în jurul orei 10,00, organele de poliţie din cadrul Poliţiei municipiului Târgu Jiu au fost sesizate prin Serviciul de Urgenţă 112 de către o persoană cu privire la faptul că un bărbat neidentificat a pătruns într-o sală de jocuri de noroc, cu punct de lucru în municipiu, şi, prin ameninţarea cu un cuţit a lucrătorului gestionar, a intrat în posesia sumei de 10.200 lei. într-o sală de jocuri de noroc, cu punct de lucru în municipiu, şi, prin ameninţarea cu un cuţit a lucrătorului gestionar, a intrat în posesia sumei de 10.200 lei.

Agresorul, după ce a intrat în posesia banilor, i-a solicitat lucrătorului gestionar să îl urmeze către uşa de acces pentru a nu acţiona butonul de panică, folosind în continuare cuţitul pentru a-l ameninţa. În încercarea de a îndepărta agresorul, persoana vătămată – lucrător gestionar – a fost înţepată în mână cu cuţitul, fiindu-i provocate leziuni traumatice ce au necesitat pentru vindecare 5-6 zile de îngrijiri medicale.

„În urma cercetărilor efectuate de către organele de poliţie din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale al Poliţiei municipiului Târgu Jiu s-a stabilit identitatea autorului infracţiunii de tâlhărie calificată în persoana unui lucrător din cadrul IPJ Gorj – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, acesta fiind desemnat ca organ de cercetare penală al poliţiei judiciare în sensul dispoziţiilor Legii 364/2004 privind organizarea şi funcţionarea poliţiei judiciare. Astfel, având în vedere calitatea pretinsului autor al infracţiunii de tâlhărie calificată, dosarul a fost preluat de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu, urmărirea penală fiind efectuată de un procuror din cadrul acestei unităţi de parchet”, se arată în comunicatul de presă.

Aceiaşi sursă precizează că procurorul a formulat propunere de arestare preventivă a inculpatului CCC, iar prin încheierea din data de 6 martie, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Târgu Jiu a admis propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu şi a dispus arestarea preventivă a inculpatului, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată. Făptașul a fost pus în libertate luna trecută, fiind acum în arest la domiciliu, în comună Aninoasa.

În cauză, procurorul a beneficiat de sprijin din partea Poliţiei municipiului Târgu Jiu – Biroul de investigaţii criminale pentru probarea întregii activităţi infracţionale şi identificarea autorului infracţiunii de tâlhărie calificată.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *