Ultima oră

Poluare cu petrol și praf de cărbune în zona Termocentralei Rovinari

Apele Române Jiu au intervenit în cazul poluării accidentale, de pe râul Jiu, aval Priza Rovinari
Angajații din cadrul Sistemului de Gospodărire a Apelor Gorj au intervenit pe râul Jiu, zona S.E Rovinari, pentru a diminua și stopa propagarea undei de poluarea în aval.
În cursul zilei de sâmbătă, dispeceratul Sistemului de Gospodărire a Apelor Gorj a fost informat de apariția unor irizații discontinue de produs petrolier și praf cărbune antrenat de apă aval cca. 250 m mal drept râul Jiu – evacuare generală (canal F+C) – Sucursala Electrocentrale Rovinari și Colector ape pluviale Sucursala Electrocentrale Rovinari.
Deplasându-se la fața locului, reprezentanții Apele Române Jiu -SG.A Gorj au confirmat existența produsului petrolier pe râul Jiu, motiv pentru care au intervenit imediat cu material Spillsorb pe toată suprafața amintită, astfel încât irizațiile să nu se propage în aval.
Personalul specializat (GMPRA și Inspecția Apelor) s-a deplasat în zona afectată pentru investigații în teren și prelevare de probe.
Au fost prelevate trei probe de apă, la cca 30 m aval evacuare generale, la 30 m amonte și o probă la colector ape pluviale S.E Rovinari, iar inspectorii din cadrul Serviciului Inspecția Bazinală a Apelor verifică sursa de poluare.
Se monitorizează în continuare sectorul de către angajații S.G.A Gorj. Vom reveni cu informații în momentul în care vom avea rezultatul analizelor probelor.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *