Actualitate

Povestea fabuloasă a șefei de promoție de la UCB care a terminat facultatea la 37 de ani și își dorește să exceleze în domeniul medicinei!

Elena Giorgiana Costreie (37 de ani), a absolvit Facultatea de Științe Medicale și Comportamentale, specializarea Asistență Medicală Generală, din cadrul Universității „Constantin Brâncuși“. Este cea mai solicitantă facultate din cadrul universității, deoarece concurența este foarte mare și candidații trebuie să susțină examen de admitere.

Femeia locuiește în comuna Bumbești Pițic și a făcut naveta la facultate pe o distanță de aproximativ 40 de kilometri. Elena Georgiana Costreie a terminat Liceul Tehnologic Țicleni, profilul matematică – informatică, după care a urmat Facultatea de Finanțe și Contabilitate. A lucrat timp de 10 ani în străinătate, după care a decis să se reinventeze și să își schimbe radical profesia și modul de viață, după ce tatăl său s-a confruntat cu o problemă medicală gravă. „În anul 2016, tatăl meu a suferit o operație pe cord deschis și am decis că este nevoie să urmez calea medicinii, pentru că primul ajutor contează foarte mult, pentru că nu știi ce trebuie să faci într-o situație când cineva din apropierea ta are nevoie de ajutor. Tatăl meu a trecut cu bine peste operație.

Eram acasă și începuse să se facă o campanie de promovare a Universității Constantin Brâncuși. Am văzut că este aproape de casă. Nu știam că este o facultate de acest fel la Târgu Jiu. Am gândit că mi se potrivește mănușă, având în vedere ce se întâmplase cu tatăl meu. Am văzut pliantul și m-am gândit să mă înscriu. Mi-a surâs ideea și m-a fascinat medicina. Părinții au spus să încerc. Am avut foarte multe emoții și când am văzut că am fost admisă am simțit o bucurie foarte mare. Am fost în primii cinci admiși. Mi-a plăcut Biologia foarte mult“, povestește Elena.

Aceasta a precizat că anii de facultate au fost marcați de pandemie. „Promoția mea s-a nimerit fix în perioada pandemiei. Am început cu stângul. Cursurile online nu era mediul de învățare potrivit. Ne doream cu toții să fim față în față cu profesorii. Am avut parte de cei mai buni profesori și medici. Ne-au împărtășit din experiența lor și ne-au dat și sfaturi“, a afirmat Elena.

Șefa de promoție își dorește să lucreze în cele mai grele domenii ale medicinei. „O încep să mă înscriu la concursuri pentru a pune în practică ce am învățat. Îmi doresc să lucrez la ambulanță. Îmi doresc să acord primul ajutor. Am făcut un curs de prim ajutor în cadrul ISU, unde sunt voluntar de doi ani și sunt, din februarie, voluntar la Ambulanța Gorj. Îmi place foarte mult să ajut. Am fost la multe cazuri. E adrenalină și pot să pun în practică ce am învățat. Îmi doresc să rămân în Gorj și să lucrez“, a adăugat absolventa UCB.
Elena Georgiana Costreie spune că vrea să urmeze masterat în domeniul medicinei și chiar un doctorat.
Ea a primit bursă de merit pe toată perioada facultății. „Am fost șefă de grupă în cei patru ani. Nu mă așteptam să fiu șefă de promoție, dar recomand universitatea pentru că este dotată cu tot ce are nevoie un student“, a conchis tânăra. Aceasta a absolvit facultatea cu media generală 9,88.

„Am vrut să rămân în oraș“

Teodora Albulescu, în vârstă de 23 de ani, este absolventă a Facultății de Inginerie și șefă de promoție. Aceasta a absolvit Colegiul Național „Spiru Haret“ din Târgu Jiu și a dorit să rămână în orașul său: „Îmi plăcea programarea din liceu și am decis atunci că vreau să fac programare. În plus, am vrut să rămân în oraș. Anii de facultate au fost foarte frumoși, cu toate că în primii doi ani a fost și pandemia, iar cursurile au fost online. Profesorii au fost foarte înțelegători. Am învățat programare“, a povestit Tedora. Aceasta vrea să urmeze programul de master tot în cadrul UCB. „Vreau să urmez master la Facultatea de Inginerie, în Tehnologie Digitală“. Teodora Albulescu vrea să se angajeze, însă își va căuta un loc de muncă în afara județului Gorj: „Vreau să mă angajez. O să caut ceva legat de programare în domeniul automotive. O să încerc să mă angajez la o firmă din Sibiu, din domeniul automotive, acolo unde am făcut internship. Am lucrat timp de două luni“.

„Îmi doresc foarte tare să lucrez în Târgu Jiu“

Samuel Cristian Mladin, 22 de ani, este șeful de promoție de la Facultatea de Relații Internaționale și Studii Europene. El a absolvit Colegiul Național Ecaterina Teodoroiu.

„Nu cunoșteam oportunitatea de a studia în orașul natal. Este o oportunitate foarte bună să studiez în orașul natal, pentru că actul educațional este de calitate și poate că depășește chiar unele universități din țară“, a precizat Samuel.

Acesta a declarat că își dorește să urmeze masterul tot la UCB: „Perioada facultății a fost fructoasă. Am avut o colaborare bună cu profesorii, specialiști de calitate, și cu colegii. A fost o experiență pe care o recomand și altora. O să urmez master. Este una dintre alegerile mele să studiez la Universitatea C-tin Brâncuși și îmi doresc să mă dezvolt academic și intelectual în orașul meu“.
Acesta își dorește să se angajeze, dar spune că este puțin probabil să își găsească un loc de muncă în județul Gorj: „Probabil că în timpul masterului o să încerc să îmi depun CV-ul să îmi găsesc oportunități în domeniul în care am terminat sau în alt domeniu relevant. Îmi doresc foarte tare să lucrez în Târgu Jiu, dar opțiunile sunt destul de limitate. Aș putea să lucrez în domeniul administrației publice, iar în domeniul privat pot să lucrez în domeniul relațiilor publice și al managementului. De ce nu, îmi doresc să activez în domeniu politic. Îmi doresc găsesc un partid care să corespundă cu principiile mele. Sunt și pasionat de istoria politică. Este un vis de-al meu“.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *