Ultima oră

Premiul Constantin Brâncuși, acordat actorului Constantin Chiriac, directorul FITS

Premiul Constantin Brâncuși pentru artă și cultură a fost înmânat de ministrul Culturii, Raluca Turcan, maestrului Constantin Chiriac, directorul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS). Festivalul a început vineri, 21 iunie.

Raluca Turcan a spus că a fost onorată să îi înmâneze premiul Constantin Brâncuși lui Constantin Chiriac.

„Am fost onorată să înmânez maestrului Constantin Chiriac, Premiul Constantin Brâncuși pentru artă și cultură, în cadrul celei de-a XI-a ediție a Galei Premiilor Marii Loji Naționale din România! Prin talentul și dedicarea sa extraordinară ca actor, regizor de teatru și manager cultural, domnia sa a ajutat în mod remarcabil la dezvoltarea culturii românești și la promovarea ei în țară și în străinătate”, a spus Raluca Turcan, ministrul Culturii.„E un premiu greu, dar este binemeritat în primul rând de Sibiu, pentru tot ceea ce înseamnă FITS, echipa și dezvoltarea relațiilor în toate structurilor din cultură, din spectacole”, a spus Constantin Chiriac.FITS 2024 oferă peste 830 de evenimente în aer liber, în interior și online, susținute de 5.000 de artiști din 82 de țări.FITS aduce în aceste zile la Sibiu nume de talie mondială din teatru și film, precum actorii americani John Malkovich și Tim Robbins, actrița franceză Isabelle Adjani sau dramaturgul, scenaristul și regizorul american Neil LaBute, printre alții.

Cu ocazia FITS, este inaugurat primul Sezon cultural România-Polonia 2024-2025, prin expoziția „Tatra. Wróblewski, Karlowicz, Wyczólkowski” de la Muzeul Național Brukenthal.

Există în acest an și un sezon francez de neocolit, care va marca un secol de funcționare a Institutului Francez în România.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *