Ultima oră

Preot filmat când umileşte un bărbat în curtea bisericii. „Îţi poruncesc să te pui jos, la pământ!”

Imagini incredibile au fost surprinse în curtea unei biserici greco-catolice din Maramureş. Un preot a fost filmat de enoriaşi cum iese din lăcaşul cult cu o cruce în mână şi îi porunceşte unui bărbat să îngenuncheze în faţa lui Iisus.

Bărbatul venise să îi ceară explicaţii legate de interzicerea accesului în biserică a fostului paroh, însă preotul a refuzat să îi răspundă.

„Îmbracă-te în umilinţă! Lasă mândria jos. În Numele Lui Iisus Hristos, pune-te jos, la pământ! Îţi poruncesc în Numele Lui Iisus, pune-te jos, la pământ! Pune-te jos, la pământ! Lasă mândria, pune-te jos la pământ în faţa Lui Iisus!”, a fost îndemnul preotului către bărbatul care îi cerea explicaţii.

Preotul a declarat că o dispoziţie a Episcopiei a creat nemulţumire printre oameni, iar unii dintre ei au creat scandal în biserică.

„Eu am primit o dispoziţie din partea Episcopiei, de a o pune în aplicare. A creat o nemulţumire. Oamenii au fost acolo, au primit răspunsurile care au fost necesare. În schimb, s-a organizat un grup de tensiune, de scandal în parohie, care a distrus toată liniştea parohiei. Se urlă în biserică, aşa ceva nu se poate. Există un dialog, putem vorbi. Au fost în audienţă la Episcopie, li s-a spus: oameni buni, preotul pe care l-a trimis nu are aprobare de la Roma. Nu mai poate celebra, îl scoatem afară disciplinar. E vorba de o instituţie, care trebuie să aibă reguli şi oamenii sunt nemulţumiţi. Ne pare rău de situaţie, dar eu nu pot să îi ajut, sunt un simplu slujitor”, a explicat Gheorghe Năsui, preot la Parohia Sfântul Spirit Sarasău.

sursa: antena3.ro

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *