Ultima oră

Prima operație pe coloană realizată la Spitalul Județean Târgu Jiu


O echipă de medici formată din doctorul Dragoș Coldușu, neurochirurg și doctorul Bogdan Niculescu, ortoped, dar și medici anesteziști, alături de asistenți medicali din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu au efectuat o nouă operație în premieră. Vorbim despre primul pacient cu probleme la coloană operat la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu. Conducerea unității medicale transmite felicitări tuturor.
„Pe 1 februarie 2023 am realizat prima operație pe coloană. Totul a decurs excelent, motiv pentru care multumesc tuturor celor implicați de la echipa de anesteziști, ortopezi, până la întreg personalul de la sală.
Cu toții au fost la înălțime și au dovedit că se poate realiza ceva când este voință.
Mulțumesc în special dr. Niculescu Bogdan care m-a asistat în această operatie și care practic a pus bazele acestui proiect în urmă cu un an când m-a invitat să văd condițiile de la Târgu Jiu și mi-a propus o colaborare.
Legat de caz, pacienta era chinuită de mult timp de o hernie de disc lombară asociată cu o formațiune tumorală benigna crescută din faceta internă a articulației stangă la nivelul L3/4 ce nu dădeau voie nervilor să funcționeze
Durerile avansaseră și erau însoțite de amorțeli și parestezii, iar în ultimul timp începuse să acuze și o slăbiciune musculară în membrul inferior drept.
După ce am încercat toate metodele de a scăpa pacienta de operație, neavând rezultate atât de satisfăcătoare, am hotarat că ultima soluție este operatia, care a decurs cum mi-am dorit, fără incidente, structurile nervoase au fost eliberate.
Fiind o operație minim invazivă făcută sub microscop operator, lezarea structurilor musculare și osoase a fost minimă, astfel încât pacienta s-a putut ridica din pat în prima zi post operatorie și mi-a povestit că durerile și amortela au dispărut și că își simte piciorul liber din nou.
Am urmărit-o încă o zi până pe 3 februarie, apoi neavând acuze, a dorit să meargă acasă, asa că vineri a doua zi după operație i-am făcut externarea.
Acum am reusit să deschid acest drum, dar scopul este să dezvolt ce am început și, fiindcă acum spitalul dispune de instrumentar și aparatură de top, practic aceleași cu care am lucrat în Germania, dorința mea e de a mări acest compartiment de neurochirurgie și împreună cu alți colegi să putem asigura gărzi și operații de urgență, precum și monitorizarea pacienților neurochirurgicali de către un medic neurochirurg 24h/24h
Singur într-un compartiment de neurochirurgie nu este ușor, dar fac tot ce pot pentru a ajuta.
Trebuie înțeleasă necesitatea și importanța existenței unei astfel de specialități în Târgu Jiu, nu numai din punct de vedere operativ, cât și din punct de vedere consiliar și al consulturilor interdisciplinare, având în vedere ca alte clinici neurochirurgicale sunt la distanțe considerabile de oraș. Mulțumesc tuturor pentru susținerea acestui proiect!”, a transmis Dr. Dragoș Coldușu, neurochirurg la SJU Târgu Jiu.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *