Politică

Primar: Ar fi un dezastru, dacă s-ar reduce salariile

Primarul comunei Bengești Ciocadia, Victor Geogia, le cere guvernanților să taie cheltuieli bugetare de la ministere, nu de la primării.


Victor Geogia acuză că s-au creat tot felul de agenții la nivel guvernamental care sunt suprapopulate cu angajați. În plus, sunt sute de secretari de stat care nu au obiectul muncii. În opinia sa, guvernul ar trebui de aici să taie cheltuielile bugetare. Primarul afirmă că volumul de muncă pentru funcționarii din primării este mai mare decât al celor din ministere, așa că nici nu se gândește să strângă cureaua la Bengești-Ciocadia. “Nu știu ce vor să facă, dar ar trebui, în primul rând, să taie din cheltuielile bugetare de la ministere, fiindcă acolo s-au creat fel și fel de agenții, sunt peste 200 de secretari de stat care nu prea-și au activitatea și trebuie să se gândescă la faptul că în primării este o activitate destul de mare. Toate instituțiile deconcentrate ale statului trimit la primării fel și fel de situații și noi nu avem personal specializat pe toate domeniile, fiindcă organigrama nu ne permite să angajăm și de multe ori nu putem să le dăm răspunsurile la solicitările trimise de dânșii. Avem probleme și cu Legea Fondului Funciar, sunt o grămadă de probleme la nivelul primăriilor și tot mereu apasă pedala pe primării fără să se gândească, că sunt anumite agenții și instituții deconcentrate care nu au nevoie de atâta personal, fiindcă nu au ce să facă. Eu am fost și prin ministere, am văzut ce este și e o muncă mai lejeră față de primării”, spune edilul.

Speră să nu fie tăiate din salariile bugetarilor

Victor Geogia speră ca guvernanții să nu taie din nou din salariile bugetarilor. Edilul se plânge de faptul că lefurile primarilor sunt tot mici în comparație cu munca depusă. “Nu ne-a venit niciun fel de indicație, dar probabil o să vină. Ar fi dezastru, dacă s-ar reduce salariile, având în vedere inflația și creșterea prețurilor. Am văzut că peste tot se vorbește că s-au mărit salariile la primar. Vreau să spun că nouă, primarilor, nu ni s-au mărit salariile din 2019 cu un leu. Mereu le îngheață din an în an și nouă nu ni s-au mărit. Aș ruga pe parlamentari și chiar o parte a presei să dezmintă populația. Sunt salarii de mizerie. Având în vedere activitatea de la primărie, Bengești Ciocadia nu e o comună ușoară, sunt fel și fel de probleme, sunt foarte nemulțumit, fiindcă noi avem de umblat, cheltuim bani din buzunar să mergem în București sau Târgu-Jiu. Noi, primarii, nu avem dreptul nici la normă de hrană, la tichete, la vouchere. Nu ni se dau drepturile, cum spun guvernații și parlamentarii noștri”, a declarat primarul comunei Bengești Ciocadia.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *