Politică

Primar din zonă minieră: Banii pentru primele conducătorilor CEO să fie dirijați pentru modernizare și întreținere

Primarul comunei Cătunele, Florinel Țuilă, consideră că sumele pe care CE Oltenia le cheltuiește pe primele și bonusurile șefilor ar putea fi folosite pentru îmbunătățirea condițiilor de lucru în cariere și termocentrale.

Florinel Țuilă știe de unde ar putea face rost bani administrația Complexului Energetic Oltenia pentru a crea condiții mai bune de lucru în unitățile miniere și termocentrale. În opinia primarului comunei Cătunele ar trebui tăiate primele și bonusurile șefilor din cadrul companiei. “CEO are probleme de multă vreme, numai că nu au fost luate în calcul. De mai mulți ani, muncitorii au fost plătiți prost, în timp ce directoratul și-a asumat sume importante pe prime și bani pentru performanță, deși CEO este o întreprindere a statului. PSD are dreptate, dar sper ca, atunci când vor prelua CEO, să renunțe la performanțe și la alte prostii de acest gen și să treacă la salarizare cu salariul din grila de salarizare a întreprinderilor de stat și banii care se cheltuiesc acum pentru prime și alte beneficii ale conducătorilor acestei instituții să fie dirijați pentru modernizare și întreținere. La ora actuală, dacă s-ar putea să taie de la salariați, care sunt destul de slab plătiți în comparație cu alți energeticieni din țară. Consider că trebuie făcută restructurare, reorganizare de sus în jos. Am auzit și eu din presă că doar câțiva conducători au primit bani cu care se puteau pietrui toate drumurile, se puteau asfalta acele drumuri pe lângă circuitele principale. Sunt circuite care funcționează de 30 de ani pe același amplasament. În lumea civilizată nu se cheltuiesc banii pe prime pentru 10 persoane. Banii sunt utilizați pentru a moderniza infrastructura. Atât timp cât ai un circuit de 30 de ani, trebuia să fi fost și asfalt sau beton pe lângă acel circuit și oamenii să fi avut siguranță”, spune Florinel Țuilă.

„Sindicatele au vină pentru tot ce se întâmplă”

Florinel Țuilă crede că și liderii sindicali din cadrul Complexului Energetic Oltenia sunt vinovați, pentru că, de-a lungul anilor, nu au fost îmbunătățite condițiile de muncă în cariere și termocentrale. “Cred că și sindicatul are un rol important. Sindicatul ar trebui să apere oamenii, să se impună, să vadă condițiile, să meargă și președinții de sindicat, de sus în jos, în acele autovehicule, să vadă dacă le convine. Eu sper să nu fie și ei parte din acele prime pe care le-au primit cei care le-au primit. Asta înseamnă sindicat. În afară de salarizare, trebuie să asiguri și condiții decente la locurile de muncă. Trebuie să asiguri condiții atât la sediul social, acolo unde sunt băile, care am văzut că nu sunt tocmai toate în condiții bune, masa și tot ce înseamnă de la intrarea pe poartă până la ieșire. Asta înseamnă sindicatul, pentru că sindicaliștii sunt bine plătiți. Consider că sindicatele au vină pentru tot ce se întâmplă”, a declarat edilul.

   

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *