Politică

Primar, REVOLTAT pe cetățenii care udă porumbul: I-aș băga în pușcărie, i-aș împușca

Primarul comunei Peștișani, Cosmin Pigui, este foc și pară pe cetățenii care, pe vreme de caniculă, folosesc apa din sistemul de alimentare inclusiv la udat culturile de porumb.

Un sfert din comuna Peștișani este afectată de temperaturile caniculare din ultima perioadă. În zona de Nord, oamenii rămân fără apă din cauza consumului foarte mare din restul comunei. Autoritățile locale au decis să dea apă la program. Primarul Cosmin Pigui anunță că, pe viitor, problema va fi rezolvată. Edilul spune că a obținut fonduri europene, bani cu care vor fi făcute investiții de modernizare a sistemului de alimentare cu apă. “Este apă la program. Oamenii primesc apă câteva ore dimineața, câteva ore seara, dar dacă nu se consumă în mod excesiv, este apă toată ziua. O parte din locuitori au apă toată ziua. Mai rău este pentru cei care sunt în partea de Nord a localității. Acolo, se golește conducta și rămân fără apă, dar asta se întâmplă până când vom reuși să realizăm investițiile pentru care am obținut finanțare europeană pentru modernizarea rețelei de apă și canalizare. În momentul în care aceste investiții vor fi finalizate, în comuna Peștișani nu vor mai fi probleme cu apa. Eu sper că, în toamna aceasta, vor începe lucrările, iar, până la finalul anului 2022, vor fi finalizate investițiile de apă și canalizare în comuna Peștișani”, spune edilul.

„Aș face dosare penale”

Cosmin Pigui este revoltat că unii cetățeni udă chiar și culturile de porumb cu apa din sistemul de alimentare al comunei. În opinia sa, reprezentanții societății Aparegio ar trebui să ia măsuri dure cu cei care fură apă. Cosmin Pigui susține că din cauza risipei pe care o fac unii oameni au de suferit familiile cu copii mici și bătrânii imobilizați la pat. „Este un sfert din localitate care este afectată, în perioada aceasta caniculară, și asta se întâmplă pentru că o rețea de alimentare cu apă de uz casnic este utilizată ca și o rețea de irigat, ceea ce nu este normal. Eu, dacă aș fi în locul celor de la Aparegio, aș face dosare penale, i-aș băga în pușcărie pe acești oameni care iau dreptul bolnavilor și copiilor la apă. I-aș băga în pușcărie pe cei care udă porumbii în această perioadă, în care alte familii nu au apă să bea, pentru că se numește nesimțire și nesimțirea trebuie băgată la pușcărie. Udă cu nesimțire porumbul, gazonul, orice. Eu i-aș împușca pe oamenii care iau dreptul altor oameni la civilizație. Sunt familii care au copii mici, care au bătrâni, bolnavi, care sunt țintuiți la pat zi și noapte și nu au cu ce să se spele din cauză că unii udă porumbii”, a conchis primarul comunei Peștișani.

   

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *