Actualitate

PRIMAR, solicitare către conducerea CEO: Vreau să preiau un bloc

Primarul comunei Roșia de Amaradia, Liviu Cotojman, vrea să preia de la Complexul Energetic Oltenia un bloc de la fosta Carieră Seciuri pentru a-l transforma în centru pentru bătrâni.

Edilul comunei Roșia de Amaradia, alături de alți primari din zonele miniere, au participat, vineri, la o discuție cu conducerea CE Oltenia pe tema preluării unor active cu titlu gratuit. Liviu Cotojman spune că, în urma cu 4-5 ani, a mai preluat de la compania energetică o clădire ce a aparținut fostei cariere Seciuri. Acum, vrea să intre în posesia unui bloc pe care să-l reabiliteze cu fonduri europene și să-l transforme în centru pentru bătrâni. Liviu Cotojman spune, însă, că situația preluării unor active de la Complexul Energetuc Oltenia de către primăriile din zonele miniere este destul de complicată din punct de vedere juridic. Edilul afirmă că sunt terenuri care nu se află în evidența guvernului, care ar trebui mai întâi inventariate și abia apoi predate de către CE Oltenia autorităților locale.

Problema uzufructului

Liviu Cotojman a ridicat, la întâlnirea de vineri cu șefii CEO, și problema terenurilor pe care compania plătește uzufrut, anual, cetățenilor din Roșia de Amaradia. Edilul a cerut din nou să fie redate în circuitul agricol. Situația este și-n acest caz complicată. Liviu Cotojman spune că guvernul ar trebui să aloce sumele necesare pentru redarea terenurilor în circuitul agricol, fiind puțin probabil să se întâmple acest lucru. “Referitor la terenurile care sunt încă în administrarea unității miniere, am ridicat problema uzufructului. Am cerut din nou să dea înapoi cetățenilor terenurile cedate unității miniere. Oamenii sunt nemulțumiți în privința negocierilor, care au loc anual. Situația este cam complicată. Compania are nevoie de o finanțare sigură repartizată de la guvern pentru activitatea de redare și nivelare a terenurilor. Greu văd o rezolvare la orizont, dar sper să fie luată în calcul solicitarea mea”, a conchis Liviu Cotojman.

Articole asemănătoare:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button