Actualitate

Primăria Craiova vrea să preia casa în care s-a născut Brâncuși de la Hobița

Conducerea Primăriei Craiova vrea să ia casa în care s-a născut Brâncuși, de la Hobița, care a ajuns o ruină. Aceasta se află la aproximativ 200 de metri de Casa Muzeul „Constantin Brâncuși“. În urmă cu mai mulți ani, un sculptor din București a vrut să o demonteze și să o ia, cumpărând-o de la moștenitori. A dat jos acoperișul și câteva bârne. Primăria a oprit demontarea, pentru că nu exista autorizație de demolare, iar materialele au fost duse într-un depozit, unde se află și acum. Restul casei a rămas sub cerul liber, deși Primăria Peștișani a preluat proprietatea asupra acesteia.

Lia Olguța Vasilescu, primarul Craiovei, a fost invitatul lui Marius Tucă, la o emisiune transmisă de Gândul. Aceasta a spus că la Craiova există un muzeu dedicat lui Brâncuși, cu o clădire unicat în care sunt expuse lucrări de artă realizate de Constantin Brâncuși și că se gândește să facă o replică a casei părintești sau chiar să ia casa originală: „Avem oul lui Brâncuși, care este unicat în lume. Este vorba de o clădire care a fost inaugurată anul trecut. Este un ou din sticlă și este special pentru modul de îmbinare a sticlei. În oul respectiv poți să mergi cu liftul și să vezi panorama orașului. Este foarte frumos.

Poate reușim să facem o replică sau să luăm casa și să o refacem. Deja există un muzeu numit Constantin Brâncuși”, a declarat primarul Craiovei.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *