Dezvăluiri

Primarul de Turcinești, acuzat de fals intelectual și abuz în serviciu contra intereselor persoanei! Dosarul penal, la Parchetul Târgu Jiu

Edilul de Turcinești, Dumitru Modrea, s-a ales cu o plângere penală din partea unui cetățean care s-a trezit sancționat contravențional de către primar pentru nerespectarea legislației în materia construcțiilor. Mai exact, cetățeanul, un octogenar, și-a luat amenda pentru că nu a prezentat autorizația de construcție la primărie pentru un coteț. Șocant este că omul nu a fost reclamat de nimeni, dar primarul s-a autosesizat în legătură cu construcția pensionarului și, mai mult, a menționat în fals prezenta unui martor asistent la întocmirea procesului verbal de contravenție. Interesant este că martorul nu are cunoștință de prezența sa în sediul primăriei pentru acest proces verbal, persoana arătându-se dispusă, ca sub rezerva comiterii infracțiunii de fals în declarații, să se prezinte la un birou notarial să facă o declarație în acest sens. De altfel, persoana a și făcut acest lucru, fiind de acord sa depună și mărturie în acest sens.

Sărăcin Giorgiana a moștenit un teren și o casă de la bunicul ei în vârstă de peste 80 de ani, în Turcinești. O dată cu locuința din Turcinești a obținut și anexele casei, adică și în coteț edificat cu ani în urmă.

Femeia, înainte de obținerea moștenirii, adică cu mai bine de trei ani în urmă, a tot sesizat autorității locale că are un canal care străbate proprietatea dinspre est spre vest. Atât ea cât și bunicul Sărăcin Marin cerea primăriei că UAT-ul să includă în domeniul public albia pârâului și să demareze lucrări de consolidare ale albiei, acest canal punând în pericol trăinicia casei. Locuința este fisurată iar motivația familiei Sărăcin era corectă.

În loc sa intervină, Primăria și CL nu a fost de acord să treacă acest teren în domeniul public și a contestat demersul făcut de familie în instanţă. Acum dosarul se afla pe rolul CA Craiova într-o fază avansată.

Procesul a început pe vremea fostul primar, dar lui Modrea nu îi convine litigiul, motiv pentru care inventează un conflict care să deranjeze familia Sărăcin. Chestiunea cu sancțiunea de 5000 de lei pentru cotețul edificat de bunicul proprietarei este relevantă în acest sens.

Ce nu a luat în calcul Modrea este că familia afectată s-a îndreptat asupra acesteia cu o plângere penală și a atacat sancțiunea în instanță.

Problema este că se fac presiuni asupra martorei, femeia care a recunoscut că nu a fost deloc în primărie pentru a semna procesul verbal împotriva lui Marin Sărăcin. Edilul Modrea personal a fost acasă la femeie și ar fi avertizat-o sa stea departe de această speță.

Grav este și că polițiștii din Bumbești Jiu refuză să ridice imaginile de pe camerele de supraveghere ale primăriei, pentru a se constata că martora nu a fost în UAT pentru a semna procesul verbal respectiv. Poliția face oare acest lucru intenționat pentru că după 30 de zile imaginile de pe camerele primăriei se pot șterge automat?!

„Demersul primarului este josnic”!

Primarul are ceva cu familia mea. I-a făcut bunicului plângere pena, m-a amendat pe mine și pe tata. Edilul încearcă o intimidare la adresa familiei mele dar eu nu am frici. Avem acest litigiu pe rolul instanței motiv pentru care apelează la astfel de tertipuri. Edilul este josnic. Femeia, pusă martor, nu a semnat acel proces verbal, nu a fost în incinta primăriei și a fost și avertizată de primar. Este groaznic că șeful administrației locale face astfel de lucruri. Sa ajung sa fiu amendată pentru un coteț care a fost prins în moștenire. Dumitru Modrea este fara caracter, fapte zero dar face palate din gură”, a declarat Georgiana Sărăcin.

Aceasta spune că a fost împroprietărită de către Tribunalul Gorj cu un canal, Curtea de Apel spune contrariul că acest canal este de domeniul public.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *