Politică

Primarul Petroi și-a pus fiul și cumnatul pe lista de consilieri!

Mișcare controversată a primarului social-democrat Ilie Petroi de la Aninoasa, care și-a inclus membrii familiei și apropiații pe lista de consilieri pentru următorul mandat. În timp ce se pregătește să atace al cincilea mandat, lista sa de consilieri a stârnit discuții aprinse în rândul comunității.

 

 

 

De la finele lunii februarie, primarul a devenit neobișnuit de activ în mediul online, promițând realizări rapide care au lipsit în cei 16 ani de când se află la conducerea primăriei. De altfel, chiar primarul a lipsit din peisaj în ultimii ani. Ultima sa “realizare” este schimbarea gazonului de la baza sportivă din satul Groșerea. Deși pozele îl arată pe primar “în acțiune”, fundalul dezvăluie o clădire a bazei sportive într-o stare avansată de degradare, punând sub semnul întrebării prioritățile administrației locale.

Dar nu e singura ruină din comună. La câteva zeci de metri de sediul Primăriei Aninoasa se află căminul cultural, aflat într-o stare deplorabilă, pentru că lucrările de edificare a imobilului au fost abandonate.

Lista controversată

Pe lista de consilieri PSD propusă de Petroi se regăsesc nume familiare, inclusiv fiul său, care poartă același nume, Ilie, și cumnatul Dumitru Gabriel Dăianu. De asemenea, Maria Daiana Popescu, consiliera personală a primarului, și tatăl ei, Marius Tiberiu Popescu, se află pe lista lui Petroi pentru Consiliul Local Aninoasa.

Lista lui Petroi include și actuali sau foști angajați ai Primăriei Aninoasa: cantonerul Călin Gheorghe și doi angajați la serviciul de apă, Cristian Găman și Ion Toaie, precum și fostul șofer de pe microbuzul școlar, Mihai Jugravu.

Această selecție de candidați ridică întrebări despre criteriile de selecție și posibilele conflicte de interese.

Cu alegerile la orizont, cetățenii comunei Aninoasa sunt puși în fața unei decizii importante. Vor continua să susțină un primar care pare să favorizeze relațiile de familie și prietenii în administrația locală sau vor căuta o schimbare care să aducă un suflu nou în conducerea comunei?

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *