Politică

Problema canalizării de la Rânca. Deputat: O adevărată bombă ecologică

Deputatul USR Radu Miruță repune pe tapet problema canalizării nefuncționale din zona montană Rânca. Parlamentarul de Gorj a trimis un memoriu guvernului.

Radu Miruță critică din nou instituțiile statului pentru că nu iau măsuri cu cei responsabili de faptul că nici în ziua de azi canalizarea din zona Rânca nu este funcțională. Într-o nouă filmare postată de deputatul USR, pe pagina de socializare, se vede cum rețeaua deversează într-o pădure. Dejecțiile ajung, apoi, în râul Galbenu, din care este alimentată cu apă comuna Baia de Fier. “Pur și simplu, în perioadele aglomerate, volumul canalizării deversate, neepurate, care generează un miros aproape imposibil de respirat în zonă. Este foarte mare. Se scurge dintr-o pădure pe o distanță de 200-300 de metri, direct în Râul Galbenu, de unde se alimentează în avalul localității. Atunci, când volumul e mic, probabil se mai diluează în apa râului. E destul de greu de tolerat o astfel de situație și de tăcut. Am fost pe traseul acestui pârâu generat de canalizare până în joncțiunea cu râul Galbenu și ce e acolo e o bombă ecologică pentru care autoritățile din județul Gorj continuă să tacă. Ele vin și călăresc oamenii ăștia din Rânca cu tot felul de impuneri pentru respectarea legii, însă pentru problemele mari ale județului se acoperă unii pe alții și nimeni nu are curaj să discute despre aceste lucruri. Avem instituții în Gorj care au atribuții pentru așa ceva și care nu fac nimic”, spune deputatul.

Cere guvernului să intervină

Radu Miruță a trimis un nou memoriu guvernului în care prezintă situația canalizării de la Rânca. Deputatul speră ca în urma acestui demers guvernul să impună instituțiilor din județul Gorj să ia măsuri. În opinia sa, ar trebui trași la răspundere cei vinovați de faptul că investiția de 3,6 milioane de euro, bani europeni, a fost prost realizată. „Am trimis un material Guvernului României. Poate că de acolo cineva mai scoate din adormire autoritățile din județul Gorj. Am solicitat luarea la cunoștință a acestei situații. Mă aștept ca de acolo instituțional să se mai scoată din adormire instituțiile din Gorj care pot să ia niște măsuri. Nu vreau să le enumăr eu și să spun ce ar trebui să facă acești oameni, există cadru legal pentru așa ceva. Durerea cea mare este că cei împotriva cărora trebuie să se ia aceste măsuri sunt cei care au jucat în hora cheltuirii a 3,6 milioane de euro la Rânca și îi doare să se ia de colegii lor. Dar pentru asta sunt puși acolo și pentru asta sunt plătiți. Dacă nu-și fac treaba, va veni un moment când va veni cineva și îi va trage la răspundere”, a conchis parlamentarul de Gorj.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button