Ultima oră

Profesor de religie din România, despre elevele din ziua de azi: „Merită să fie violate dacă se îmbracă indecent”

Un profesor de religie este acuzat de către elevele sale că abordează teme neadecvate la oră.

Adolescentele au povestit pe platforma TikTok experiențele inadmisibile prin care au trecut la orele de religie, iar autoritățile s-au sesizat.

Potrivit mărturiilor unei eleve de clasa a XII-a de la Colegiul Național „Elena Ghiba Birta” din Arad, profesorul de relgie a început să spună că femeile „merită să fie violate, dacă se îmbracă indecent.”

„Sunt mulți copii în școală care îl apreciază, pot să înțeleg, poate să pară funny, dacă ai 12 ani. Țineți minte că nu e prietenul vostru!”, a spus tânăra în videoclipul postat pe TikTok, potrivit unei Agerpres.ro.

După ce clipul s-a viralizat, alte eleve au început povestească în comentarii experiențele similare prin care au trecut cu profesorul respectiv. O altă elevă povestește că acesta a jignit-o în fața colegilor ei, atunci când nu era în sala de clasă.

„Profesorul meu de religie a decis să îmi aducă acuzații îngrozitoare. Și citez, din ce mi-au spus colegii: arăt ca o c***ă și nimeni nu m-ar f****”, spune fata în videoclip.

”Videoclipurile de pe TikTok au ajuns la conducerea unității de învățământ, dar și la Inspectoratul Școlar Județean Arad. Şcolară s-au sesizat din oficiu. A fost întocmit un dosar penal pentru purtare abuzivă, un bărbat de 45 de ani, din Arad, fiind cercetat pentru adresarea de expresii jignitoare unei eleve de 18 ani”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratul de Poliţie Judeţean Arad, Claudia Iuga.

„Măsurile le va lua Consiliul de Administraţie al unităţii de învăţământ, se poate merge de la tăierea din salariu până la desfacerea contractului de muncă”, a declarat, pentru Agerpres inspectorul şcolar general, Marius Gondor.

   

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *