Social

Programul Tomata extins. Vor primi ajutoare și cei care cultivă plante aromatice

Producătorii de ardei, castraveţi şi vinete vor putea şi ei să primească ajutoare de la stat. Anunțul l-a făcut, marți, ministrul Agriculturii. Acesta a spus că va extinde programul Tomata, prin care până acum doar producătorii de roşii primeau sprijin de la stat. Adrian Oros spune că mulți legumicultori au fost discriminați.

”Programul Tomata care s-a derulat pe o perioadă de 4 ani nu va mai continua așa. A fost fraudat destul de grosoloan. Foarte mulți legumicultori au cerut ca programul să fie extins la legume în spații protejate, astfel încât legumicultorii să aibă posibilitatea să cultive legumele care sunt cerute pe piață. Proiectul de HG (n.r. hotărâre de guvern) este în curs de definitivare. Se acordă pentru mai multe legume: ardei, castraveți, tomate, varză albă, roșie și vinete. Se acordă maximum 2000 de euro pe 1000 metri pătrați per beneficiar, pe an”, a declarat ministrul Adrian Oros.

Ajutoare vor primi și cei care cultivă plante aromatice, anunță ministrul Agriculturii.

” E un nou program cerut de către o anumită parte a fermierilor. Este ajutorul de minimis pentru plante aromatice. Asta a reieșit și din analiza SWOT pe care am făcut-o și balanța comercială că și în acest domeniu al plantelor aromatice ar trebui să acordăm, pe o anumită perioadă acest ajutor de minimis pentru a revigora acest domeniu”, a precizat ministrul Adrian Oros.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button