Ultima oră

Proiect în Parlamentul României care prevede ca posesia de droguri de până la trei grame să devină legală

Parlamentarii vin cu proiecte de lege contradictorii când vine vorba de droguri. În timp ce unii vor ca legislaţia să fie mai permisivă, iar posesia de până la 3 grame să devină legală, coaliţia de guvernare a votat în precedenta sesiune parlamentară un proiect prin care au fost înăsprite pedepsele pentru deţinerea de droguri.

În timp ce un tânăr drogat a comis un accident în urma căruia au murit două persoane, parlamentarii au depus un proiect de lege prin care cer ca posesia de canabis, în limita de trei grame pentru consum personal, să nu mai fie încriminată şi să nu mai fie pedepsită cu închisoare sau amendă penală, ci să fie doar sancționată contravențional.

Pentru deținerea de trei grame de canabis s-ar putea stabili o amendă cuprinsă între 1.000 şi 3.000 de lei. Acest proiect se află acum la Camera Deputaților si rămâne de văzut dacă va fi şi dezbătut în următoarea sesiune parlamentară.

De asemenea, coaliția a adoptat deja un proiect prin care au înăsprit pedepsele pentru posesia de droguri. Astfel, posesia sau vânzarea de droguri va fi pedepsită cu închisoare între trei şi zece ani, iar dacă drogurile sunt de mare risc, pedeapsa se ridică până la 15 ani de închisoare.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *